Nesamierinoties ar izmaiņām nodokļu likumos, uzņēmēji, tostarp pašnodarbinātie, domā par iespēju darboties citās valstīs. Aktuālākais piedāvājums šobrīd ir Igaunija, tāpat citi uzņēmēji vēlas doties uz Angliju. Taču lielākā daļa rīkojas emocionāli, nepārdomājot visus apstākļus, proti, vai tiešām nodokļi Latvijā nebūs jāmaksā.

Reģistrēt uzņēmumu ārvalstīs un pārreģistrēt juridisko adresi nav grūti, tomēr problēmas var rasties, ja pirms šāda soļa nav padomāts, ko darīt ar esošo uzņēmumu.

Kapitāldaļu pārdošana

Viens no vienkāršākajiem veidiem, šķiet, ir pārdot savas kapitāldaļas. Tas nozīmē pārdot savu uzņēmumu (sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA)). Tomēr jāņem vērā, ka atrast nopietnu pircēju, kas vēlēsies turpināt iesākto, nav tik vienkārši, jo vairums potenciālo pircēju, kas sludinājumos informē, ka pērk uzņēmumus ar parādiem, ar uzņēmējdarbību nenodarbojas, bet izmanto šos uzņēmumus nodokļu krāpšanas nolūkos. Tādējādi var būt pārsteigums, kad pēc sludinājuma, dodoties uz kādu no juridiskajiem birojiem, izrādās, ka par uzņēmuma pārdošanu ir jāmaksā jums, jo jūs taču gribat no tā atbrīvoties. Diemžēl valsts pārvalde šajos jautājumos neiesaistās, jo arī likumos nav tiesiska regulējuma, ar kuru noteiktu konkrētus pienākumus, tiesības un atbildību.