No 2024.gada 28.februāra Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tīmekļvietnē ikviens interesents var aplūkot katra Latvijas uzņēmuma nodokļu maksāšanas reitingu, informē VID.

Reitings ir VID veidots vērtējums par uzņēmuma nodokļu saistību izpildi, un tam ir informatīvs raksturs - reitings  atvieglo uzziņu par uzņēmuma situāciju viņa sadarbības partneriem, klientiem un citiem interesentiem.

Uzņēmuma nodokļu maksāšanas reitingu, kas izteikts ar burtu, no šodienas iespējams aplūkot VID tīmekļvietnē, publiskojamo datu bāzē, ierakstot uzņēmuma nosaukumu un reģistrācijas numuru.

Savukārt pašam uzņēmumam jau kopš 2023.gada nogales reitings un detalizēti kritēriji, kas to veido, ir pieejama savā elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) profilā. Reitinga rādītāji ir veidoti kā skaidrojoša ceļa karte, lai uzņēmums var ērti izprast informāciju par veicamajiem uzlabojumiem nodokļu nomaksas jomā. Ar šo detalizēto, tikai EDS redzamo, reitinga informāciju uzņēmumi var izvēlēties brīvprātīgi dalīties ar saviem sadarbības partneriem un citiem interesentiem.