Zinību mēnesī pie lasītājiem dodas jaunākais žurnāla “iFinanses” numurs, kurš ir pilns ar dažādām zinībām par finanšu un grāmatvedības nozari.

Plašāk par dažām interesantākajām rakstu tēmām!

  • Šovasar Saeima beidzot pieņēma ilgi gatavotos grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa likumā. Rakstā autore Sabīne Vuškāne palīdzēs noskaidrot, kas ir mainīts, kāda tam nozīme un ko šie likuma grozījumi ietekmēs!
  • Pievienotās vērtības nodokļa tēma turpināta arī Daces Evertes rakstā “Atgūstam citās valstīs samaksāto PVN!” Pieaugot iespējām iegūt sadarbības partnerus, veikt darbinieku apmācības, piedalīties izstādēs un pasākumos starptautiskajā biznesa vidē, Latvijas uzņēmēji dažādu komandējumu rezultātā arvien vairāk saņem rēķinus, kurus izraksta pakalpojumu sniedzēji un preču piegādātāji ārvalstīs. Daudzi no tiem tiek izrakstīti ar citas valsts pievienotās vērtības nodokli. Vai to var atskaitīt kā priekšnodokli? Kā to izdarīt?
  • Cilvēki, kuri ikdienā pārvietojas ar transportlīdzekļiem, reti aizdomājas, cik plašas zināšanas nepieciešamas uzņēmumu vadītājiem un grāmatvežiem, lai grāmatvedības sistēmā korekti uzskaitītu degvielas iegādi un atskaitītos uzraugošajām iestādēm. Tādēļ Leldes Cīrules rakstā par būtiskākajiem jautājumiem, iegādājoties un uzskaitot degvielas izmaksas.
  • Ina Spridzāne skaidro, vai darba braucieni ir personāla ilgtspējas pasākumi jaunā Uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma kontekstā.
  • Savukārt Māris Linga “saliek pa plauktiņiem” dažādus iespējamos jautājumus par papildatvaļinājumiem.
  • Kā korekti izbeigt darba tiesiskās attiecības, lai ne darbiniekam, ne darba devējam nepaliktu rūgtums – tas ir jautājums, kas nereti rodas personāla daļas pārstāvjiem un vadītājiem. Jāatzīmē, ka nereti atvadīties no darbinieka ir daudz grūtāk, nekā pieņemt jaunu. Plašāk par to Ineses Silas rakstā.
  • Terēzes Labzovas-Ceicānes rakstā uzzināsiet, kāda ir naudas plūsmas pārskata nozīme, bet tiesu prakses sadaļā lasāms Sintijas Radionovas un Kristīnes Skripauskas raksts par valdes locekļu atbildību par neizdevīgiem darījumiem.

Šos un citus rakstus lasiet žurnāla “iFinanses” septembra numurā!

P.S. Ja Tu mīli komfortu un priekšroku dod nesteidzīgam dzīves stilam - šī ir Tava iespēja! Izsmalcināts dizains un augstvērtīgs saturs – viss apvienots žurnāla “iFinanses” drukātajā versijā. Vēlies izmēģināt? Piesakies oktobra numuram bez maksas!

Kā pieteikties?

  • Atsūti "Vēlos lapot iFinanses!" un savu kontaktinformāciju uz e-pastu info@iZurnali.lv,
  • norādi pasta adresi, uz kuru nosūtīt žurnālu,
  • un oktobrī saņem žurnālu savā pastkastītē!

Un tad - atliek vien ērti atlaisties dīvānā un izbaudīt lapu pēc lapas. Nesteidzīgi un ar šarmu.