Pēc auditēto klientu skaita lielākā auditorkompānija Latvijā "Nexia Audit Advice" un viena no vadošajām grāmatvedības ārpakalpojumu kompānijām "CBB KONSULTĀCIJU BIROJS", kas līdz šim atsevišķi darbojās starptautiskajā grāmatvežu, auditoru un biznesa konsultantu tīklā "Nexia International", izveidojušas "Nexia" uzņēmumu grupu Latvijā.

"Nexia" grupā strādās vairāk nekā 50 konsultanti, kas specializējas grāmatvedībā, auditā, nodokļu un biznesa konsultācijās un korporatīvo finanšu jomā. Plānots, ka šādas grupas izveide ļaus nodrošināt klientiem pakalpojumus un servisu visās 3 Baltijas valstīs.

Aizvadītajā gadā "Nexia" grupas uzņēmumu kopējais apgrozījums Latvijā bija aptuveni 1,4 milj. eiro un pakalpojumi sniegti vairāk nekā 600 klientiem no visdažādākajām nozarēm – visvairāk no tirdzniecības, rūpniecības, nekustamo īpašumu un loģistikas nozarēm, tostarp –  biržā publiski kotējamiem uzņēmumiem, kā arī vairākām pašvaldībām. Tas ļauj "Nexia" uzņēmumu grupai Latvijā būt pārstāvētai lielāko audita, grāmatvedības un konsultatīvo pakalpojumu firmu pirmajā pieciniekā Latvijā, tuvojoties starptautisko auditorkompāniju "lielajam četriniekam".

"Apvienojot spēkus, mēs spēsim saviem klientiem nodrošināt vēl plašāku pakalpojumu klāstu, kā arī varēsim apkalpot lielākas starptautiskās kompānijas, nodrošinot tām visaugstāko pakalpojumu kvalitāti. Turklāt "Nexia" grupas izveide ir nozīmīgs solis mūsu stratēģisko plānu īstenošanā, t.i., kļūt par vienu no līderiem profesionālo pakalpojumu sniegšanā ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā un Lietuvā, sadarbojoties ar mūsu kolēģiem šajās valstīs," saka "CBB KONSULTĀCIJU BIROJS" partnere Lienīte Caune. "Apvienošanās vienā grupā, protams, ir zināms izaicinājums, bet esam pārliecināti, ka tas ir veids, kā uzlabot un saglabāt konkurētspēju ilgtermiņā gan Latvijā, gan tuvējās kaimiņvalstīs."

"Nexia International", kura tīklā darbojas "Nexia" grupas uzņēmumi, centrālais birojs atrodas Londonā. Šis tīkls darbojas 121 valstī ar 565 uzņēmumiem, kuros kopumā strādā gandrīz 25 000 profesionāļu.

"Dalība "Nexia International" mums sniedz iespēju izmantot šī tīkla pieredzi un zināšanas dažādās pasaules valstīs, kā arī modernus IT risinājumus, kas nodrošinās visaugstākā līmeņa servisu un pakalpojumus mūsu klientiem. Mēs esam pārliecināti, ka kopīgs darbs Nexia grupas ietvaros uzlabos mūsu konkurētspēju ne tikai Latvijas, bet arī visas Baltijas mērogā," atzīst "Nexia Audit Advice" valdes priekšsēdētājs Andrejs Ponomarjovs.