Valsts ieņēmumu dienests vienotajā datubāzē reģistrējis vairākus jaunus kases aparātu modeļus, līdz ar to lietotājiem ir iespēja aizvietot jaunajām prasībām neatbilstošus kases aparātus ar atbilstošiem kases aparātiem.

Atbilstības apliecinājums izsniegts CHD 3050, CHD 3050 U, CHD 2050 un CHD 7 kases aparātu modeļiem. Šie modeļi piemēroti maziem un vidējiem tirdzniecības un ēdināšanas uzņēmumiem, kam nav nepieciešams sagatavot pirmčeku. Tāpat aparāti piemēroti tirgos un ielu tirdzniecības vietās.

Konkrētie aparāti nav aprīkoti ar fiskālo atmiņas moduli, un tie nav saslēdzami ar datoru. Tādējādi pilnībā novērsta iespēja dzēst reģistrētos darījumus.

Jānorāda, ka šobrīd nodokļu maksātāju lietošanā kopā reģistrēti 49 256 kases aparāti, no kuriem 19 512 kases aparātus lieto Padziļinātas sadarbības programmas dalībnieki un sabiedriskā transporta nozares pārstāvji. Tādējādi ar jaunajiem kases aparātiem ir iespējams aizstāt vairāk nekā pusi no pašlaik reģistrētajiem un lietošanā esošajiem kases aparātiem, to skaitā arī 13 395 kases aparātus, kurus nav iespējams pielāgot jaunajām tehniskajām prasībām.