23.05.2017. Ministru kabineta (MK) sēdē pieņemti jauni MK noteikumi "Noteikumi par Profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām", paredzot no Profesiju klasifikatora svītrot 269 profesijas, kas nav aktuālas darba tirgū. Vienlaikus klasifikators papildināts ar 80 jaunām profesijām, savukārt 83 profesijām precizēti to nosaukumi.

Tāpat profesiju klasifikatorā izmainīta forma, t.i., klasifikācija tagad būs tabulu veidā, lai tādējādi lietotājam būtu vieglāk un saprotamāk atrast nepieciešamo profesiju un tās kodu.

Jaunajā Profesiju klasifikatorā 154 profesijas ir pārceltas uz citu profesiju atsevišķo grupu, radītas 13 apvienotas profesijas, kā arī precizēti profesiju grupu apraksti, profesiju pamatuzdevumu un kvalifikācijas pamatprasību apraksti.

Profesiju klasifikatora mērķis ir uzskaitīt profesiju sarakstu, profesijai atbilstošos pamatuzdevumus un kvalifikācijas pamatprasības, lai nodrošinātu valstī starptautiskai praksei atbilstošu darbaspēka uzskaiti un salīdzināšanu.

Jaunie MK noteikumi par Profesiju klasifikatoru stāsies spēkā 01.06.2017.