Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija rosinās samazināt vērtības slieksni reprezentatīvām automašīnām, vēsta iBizness.

Komisijas deputāti, spriežot par nākamā gada valsts budžetu pavadošajiem likumprojektiem, nolēma iesniegt priekšlikumu grozījumiem likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" (likums par UIN), nosakot, ka reprezentatīvas vieglās automašīnas vērtība bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) būs no 40 000 eiro pašreizējo 50 000 eiro vietā.

Kā iepriekš informējām, valdības atbalstītie un nākamā gada valsts budžetu pavadošo likumprojektu paketē iekļautie grozījumi likumā par UIN paredz, ka turpmāk par reprezentatīvu automobili būs uzskatāms arī kravas automobilis ar pilnu masu līdz 3000 kilogramiem, ja tā vērtība bez PVN pārsniedz 50 000 eiro un tas ir klasificēts par kravas automobili, bet pēc būtības ir vieglais automobilis.

Patlaban noteikts ierobežojums PVN priekšnodokļa atskaitīšanai un transportlīdzekļa izdevumu norakstīšanai reprezentatīvām automašīnām UIN gada deklarācijā.