SIA “SolCraft” ir viens no Latvijas informāciju tehnoloģiju veiksmes stāstiem. Darbību uzņēmums sācis pirms vairāk nekā 25 gadiem, kad programmēšanai vēl tika izmantoti milzīgi datori un tikai retais kaut ko no tā visa saprata. Aleksandrs Ozerskis, tagadējais SIA “SolCraft” valdes priekšsēdētājs, agrāk bija avioinženieris, kurš apbraukāja teju visu pasauli, iepazīdams dažādas aviācijas tehnoloģijas, taču 90.gados strādāja plānošanas institūtā, kļūstot par vienu no informācijas tehnoloģiju celmlaužiem Latvijā. Laikā, kad padomju sistēma bruka, sava uzņēmuma dibināšana, kā atzīst pats A.Ozerskis, bija izdzīvošanas jautājums.

Šobrīd SIA “SolCraft” A.Ozerskis vada kopā ar dēlu Edgaru Ozerski, tādējādi uzņēmumā valda ideāla kombinācija – tēva lielā pieredze tehnoloģiju jomā un dēla mūsdienīgā biznesa domāšana un enerģija.FOTO.3X4 (261x350).jpg

Risinājumi dažādu nozaru uzņēmumiem

Uzņēmums ir vadošais grāmatvedības un biznesa vadības programmatūras izstrādātājs Baltijā, kuram šobrīd ir ap 500 klientu un vairāk nekā 6000 lietotāju. Augstu tiek vērtēts fakts, ka SIA “SolCraft” izstrādā programmatūras risinājumus dažādu nozaru uzņēmumiem; šobrīd klientu vidū ir bankas, ražošanas, lauksaimniecības, loģistikas uzņēmumi, viesnīcas un izdevniecības, valsts institūcijas un izglītības iestādes, vairumtirgotāji,lielākietirdzniecības tīkli Latvijā utt.

Konkurencē ar milžiem uzvar veiklākais

Varētu šķist, ka Latvijas uzņēmumam ir maz izredžu konkurēt ar pasaules tehnoloģiju milžiem, kuri savu programmatūru piedāvā teju visās pasaules valstīts, taču ir virkne priekšrocību, kas vietējā tirgū SIA “SolCraft” piedāvājumu dara īpaši pievilcīgu. “SolCraft” programmatūra ir vērsta uz nestandarta prasību izpildi, tās pamatā ir plašas pielāgošanās iespējas. Ja klienta vajadzībām nepieciešams piemērot kādu pasaulē labi pazīstamu, lielu tehnoloģiju uzņēmumu izstrādātu programmu, tas var aizņemt ilgu laiku – vairākus mēnešus, pat vairākus gadus, taču “SolCraft” reaģē ātri, dažkārt pat nedēļas laikā jau piegādā programmatūru, ko pilnībā iespējams pielāgot klienta vajadzībām.

Programma pielāgojas klientam, nevis otrādi

Ierasti, ka, iegādājoties programmatūru, uzņēmuma darbinieki tiek apmācīti, nedaudz mainās iekšējā kārtība, lai pielāgotos jaunajai programmatūrai. Ar SIA “SolCraft” viss notiek citādi – tiek piedāvāta platforma, programmas pamats, kurš tiek pielāgots katram uzņēmumam individuāli, ņemot vērā nozares specifiku un uzņēmējdarbības stilu. Līdzīgi kā ūdens traukā, “Solcraft” sistēma pieņem formu uzņēmumu vajadzībām. Jau pirmajā tikšanās reizē uzņēmuma eksperti cenšas maksimāli izzināt klienta prasības, bet, nākamo reizi tiekoties, jau piedāvā demoversiju, kurā viss iepriekš runātais iestrādāts uzskatāmā versijā.

Kā tumsā miegt meitenei ar aci

E.Ozerskis joko, ka SIA “SolCraf” nav plašu mārketinga un reklāmas kampaņu. Par tādiem uzņēmumiem mēdzot jokot: “Uzņēmums, kuram nav mārketinga kampaņu, ir kā puisis, kurš tumsā miedz meitenei ar aci. To darīt var, bet jēga ir maza.” Šajā gadījumā gan uzņēmuma spēks ir cits – cilvēki, kas ir strādājuši ar šo programmatūru, augstu vērtē tās priekšrocības, tāpēc vēlāk, mainot darbavietu, arī tur rosina vadību izvēlēties tieši “SolCraft” programmatūru. Lojalitātes rādītāji ir ļoti augsti, un šī ir labākā iespējamā reklāma.

Vienīgā robeža – veselais saprāts

Lielākā daļa uzņēmumu piedāvā programmas, kas ir kā konstruktori – no esošām detaļām katrs var izveidot sev piemērotu risinājumu. “SolCraft” iet vēl tālāk, piedāvājot radīt arī jaunas “detaļas”. E.Ozerskis saka: “Ja klients strādā ar vairākām sistēmām, no kurām daļa viņu apmierina, mēs savstarpēji tās integrējam, pielāgojam. Daudzi mūsu klienti ir starptautisku uzņēmumu filiāles Latvijā, kurām ir noteikts, ka jāstrādā ar tādu pašu programmatūru, kāda ir mātes kompānijai, lai nodrošinātu vienkāršāku dokumentu apriti. Taču ne vienmēr šī programmatūra ir saskaņojama ar Latvijas likumdošanu un nodokļu sistēmu, tāpēc noder mūsu risinājumi ar integrācijas un pilnas automatizācijas iespējām.”

Vai ir kaut kas, ko šāda programmatūra tomēr nespēj? A.Ozerskis ar smaidu atceras, kā kolēģi aizrāvušies ar eksperimentiem: “Reiz viņi mēģināja programmu savienot ar biroja kafijas aparātu; nospiežot datorā pogu, aparāts sāka gatavot kafiju. Pat vairāk – automātiski sistēmā tika ievadīts, cik gramu kafijas ir iztērēti, lai zinātu, kad tuvojas brīdis, kad kafija beigsies.” E.Ozerskis papildina: “Konkurentiem dažkārt ir tehnoloģiskās robežas, mūsu programmatūras vienīgā robeža ir veselais saprāts.”

Nemitīgi sekot līdzi aktualitātēm

Skaidrs, ka darbs šādā uzņēmumā nozīmē sadarbību ar klientiem ikdienā, pielāgojoties ne tikai konkrētā uzņēmuma attīstībai, bet arī izmaiņām mūsu valsts likumdošanā un aktuālām tendencēm tirgū. Šobrīd aktuāli ir dažādi projektu vadības jautājumi, personālvadība, pašapkalpošanās iespēju nodrošināšana, jaunu apsaimniekošanas risinājumu ieviešana, eParaksts, elektroniski rēķini un slimības lapas. Jau šobrīd “SolCraft” ir pilnībā izveidota sistēma, lai slimības lapas varētu apstrādāt un pieņemt elektroniskā formātā no Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmas. Tas spilgti ataino kopējo darbības stilu – ja valstī tiek plānotas kādas izmaiņas, programmatūra jau proaktīvi tiek tām pielāgota, lai brīdī, kad izmaiņas stājas spēkā, tā jau būtu gatava strādāt pa jaunam. Tāpēc “SolCraft” nemitīgi komunicē un pat sadarbojas ar dažādām valsts iestādēm, lai saņemtu jaunumus pirmie.

banner-170x60_icons (800x311).jpg

SIA "SolCraft"

Zemitāna iela 6, Rīga

67277708 / 29481939

info@solcraft.lv

www.solcraft.lv