Neraugoties uz pandēmijas negatīvo ietekmi uz ekonomiku, šis ir bijiis arī vērtīgs pārdomu laiks. Jā, aizvadītais gads ir licis daudziem biznesiem grimt, taču tas ir ļāvis dzimt arī neskaitāmām jaunām idejām, kuras parastos apstākļos, iespējams, nebūtu tapušas. Kā uzsākt jaunu biznesu esošajos apstākļos bez milzīgiem ieguldījumiem? Lūk, 10 pierādītas idejas, kā ar esošo zināšanu bāzi gūt drīzus un ilgtspējīgus panākumus. 

Online konsultēšana

Neatkarīgi no jomas, šis virziens ir ideāli piemērots cilvēkiem, kuri ir savas profesijas speciālisti. Tās var būt finanses, tirdzniecība, dzīvesstils, māksla vai mūzika – par jebkuru no minētajām un arī citām tēmām cilvēki ik dienu meklē informāciju internetā. Un kādēļ gan to neizmantot savā labā, piedāvājot online konsultācijas! Tas gan prasīs zināmus ieguldījumus, jo ir nepieciešama reklāma un pievilcīgs vizuālais noformējums. Iespēju kredīts ļaus īstenot šo ideju!

Uzsāciet online konsultēšanas biznesu un kļūstiet pamanāms savā jomā – cilvēki uzticas ekspertu viedokļiem un ir gatavi maksāt par zināšanām. Piedāvājiet dažāda veida pakalpojumus – individuālas konsultācijas, konsultācijas grupās un konsultāciju paketes. Rādiet piemēru tam, kā pandēmijas laikā var uzsākt vai pielāgot esošo biznesa modeli attiecīgajā sfērā. Kļūstiet par klientu uzticības personu un gidu, kas palīdzēs atrast pareizo virzienu ceļā uz panākumiem.

Digitālā mārketinga aģentūra

Pastāvīgi rodoties jaunām aplikācijām un attīstoties digitālajai videi, zināšanas digitālajā mārketingā ir ļoti vērtīgas. Uzņēmumi vienmēr meklē zinošus prātus, kas spēs uzņemties atbildību par online vides sakārtošanu, uzturēšanu un pacelšanu jaunā līmenī. Izveidojiet daudzpusīgu aģentūru, kas piedāvā satura un sociālo tīklu mārketingu, SEO pakalpojumus, apmaksāto reklāmu, analītiku, grafisko dizainu un konsultācijas.

Šāds pakalpojumu klāsts ir klientam ļoti saistošs, jo visu nepieciešamo var saņemt vienuviet. Lai arī šādu aģentūru ir šķietami daudz, klientu vienmēr ir vairāk - tikai jāspēj viņus pārliecināt par attiecīgā pakalpojuma nepieciešamību. Ja tas jums ir pa spēkam – lieliski!

AdobeStock_56739486.jpeg

Grafiskais dizains

Dizainam ir būtiska loma teju jebkurā nozarē, jo tieši vizuālais noformējums un krāsu salikums ir tas, ko cilvēki pamana vispirms. Ja esiet šīs jomas speciālists, tad kādēļ gan to nepārvērst nopietnā biznesā? Jā, freelance grafisko dizaineru ir daudz un konkurence ir liela, taču objektīvi novērtējot – vai kvalitāte vienmēr ir izcila? Šķiet, atbildi jūs jau ziniet.

Tieši tāpat kā digitālā mārketinga joma, arī dizaina tendences pastāvīgi mainās un attīstās. Līdz ar to uzņēmumiem ir svarīgi turēt līdzi laikmetam un palikt aktuāliem arī dizaina ziņā. Iespējas ir vairākas – strādāt par pilna laika freelance dizaineri ar dažādiem īstermiņa projektiem vai gluži pretēji, nodibināt ilgtermiņa attiecības ar dažiem klientiem. Tāpat ir iespējams piesaistīt grafiskā dizaina domubiedrus un kopīgiem spēkiem atvērt savu grafiskā dizaina aģentūru.

Aplikāciju izstrāde

Pandēmija pārsteidza nesagatavotus neskaitāmus uzņēmumus, kuriem līdz šim nebija online videi pielāgotas mājaslapas un netika sakārtota e-komercijas daļa. Šobrīd vairāk nekā jebkad cilvēki laiku pavada online vidē, līdz ar to katrs klikšķis un lapas apmeklējums ir zelta vērts, jo parastu apmeklētāju var pārvērst potenciālajā klientā. Taču, lai tas notiktu, ir jāsakārto mājaslapas un jāizveido jaunas aplikācijas. Jūs ar savu sniegumu ne vien palīdzēsiet uzņēmumiem izdzīvot online vidē, bet arī klientiem atrast šos uzņēmumus!

Dropshipping jeb tiešā piegāde

Pandēmijas apstākļos cilvēki pieraduši neapmeklēt veikalus un veikt pasūtījumus interneta vidē. Līdz ar to šis periods ir bijis kā īsts zelta laikmets visiem piegādes servisiem, taču tajā pašā laikā tie ir ārkārtīgi noslogoti. Tas paver iespēju durvis uz jaunu biznesu – piegādes servisu! Izpētiet tirgu, cenas un konkurentu vājās vietas. Vai ir kas tāds, ko konkurenti nepiedāvā? Varbūt variet koncentrēties uz konkrētu reģionu vai preču segmentu.

Fitnesa programma

Pandēmijas laikā daudzi no mums strādā no mājām, kā rezultātā kritiski ir sarucis ikdienā nepieciešamo kustību daudzums. Mazkustīgs dzīvesveids, apvienojumā ar trauksmi un ikdienas ritma trūkumu, diemžēl veicina alkohola un lieku kaloriju patēriņu. Šobrīd, vairāk kā jebkad, cilvēkiem ir nepieciešama pamatīga deva motivācijas, kas liktu sapurināties un izkustēties.

Pēdējā gada laikā visā pasaulē ir strauji pieaugusi fitnesa blogu, video un aplikāciju popularitāte, jo sporta zāles ir ciet. Tas paver lielisku iespēju visiem fitnesa pasaules entuziastiem uzsākt savu biznesu – veidot ar sportu un uzturu saistītu saturu un piedāvāt privātas vai grupu online nodarbības. Tāpat iespējams veidot dažādas fitnesa programmas dažāda līmeņa interesentiem. Sāciet ar satura veidošanu par sev interesējošo tēmu – rakstiet blogu, veidojiet "Youtube" video un publicējiet bildes sociālo tīklu platformās.

AdobeStock_135018921.jpeg

Uzkopšanas serviss

Pārejot no online biznesa idejām uz reālām biznesa telpām, viena no idejām ir komerciālo platību uzkopšanas serviss. Lai arī daudzi uzņēmumi šobrīd savas durvis ir vēruši ciet, vaļā palikušajiem joprojām ir nepieciešama telpu uzkopšana, turklāt šobrīd tā ir īpaši svarīga ar visiem dezinfekcijas pasākumiem. Biroju ēkas, skolas, medicīnas iestādes un visas pārējās publiskās telpas šobrīd vairāk kā jebkad pievērš uzmanību telpu dezinficēšanai. Protams, ceram, ka tas neievilksies, bet ja arī ievilksies – jo labāk jūsu biznesam!

Grāmatvedības pakalpojumi

Neskaitāmiem uzņēmumiem un pašnodarbinātām personām aizvadītais gads ir bijis pārbaudījumu pilns. Kamēr vieni ir spējuši noturēt galvu virs ūdens un pat atraduši veiksmi, tikmēr citi ir slīkuši parādu jūrā vai nav zinājuši, kā sakārtot finansiālo situāciju. Labs grāmatvedis ir uzņēmumu panākumu atslēga – ja esat sertificēts grāmatvedības jomas pārstāvis, tad ir pienācis jūsu laiks spīdēt. Jo uzņēmumi šobrīd meklē veidus, kā samazināt izmaksas, vienlaikus saglabājot darbinieku algas.

Online nodarbības skolēniem

Ne vien uzņēmējiem, bet arī vecākiem pandēmija ir atnesusi ne vienu vien sirmu matu. Paralēli ikdienas darbiem, finanšu sakārtošanai, mājas uzkopšanai un gatavošanai ir pastāvīgi jāseko līdzi arī atvašu mājasdarbiem un sekmēm. Ne vienmēr vecāki tiek galā ar visiem uzdevumiem, jo diennaktī nav tik daudz stundu, lai to izdarītu, turklāt vismaz vienam no vecākiem ir arī jāpelna iztika. Kā panākt to, lai bērns nezaudētu interesi par mācībām un aizraujošā veidā apgūtu jaunu vielu?

Izveidojiet online apmācību aģentūru skolēniem! Atkarībā no savām prasmēm, piedāvājiet dažāda veida nodarbības vairākām vecuma grupām. Atcerieties, ka ne tikai mazajiem bērniem ir nepieciešama palīdzība – arī studenti priecātos par palīdzību pirms eksāmeniem. Iespējams, jums ir domubiedri – skolotāji, ar kuriem kopā variet nodibināt šādu biznesa modeli.

Kā redziet, biznesa ideju arī pandēmijas apstākļos netrūkst – ir tikai jāspēj tās saskatīt un efektīvi pielietot praksē. Skaidrs, ka visiem tās nederēs un nešķitīs saistošas, jo prasa noteiktas priekšzināšanas. Tāpat ideju realizēšanas prasa laiku un pacietību, taču tas ir labi – jo vairāk cilvēku atmetīs ar roku, jo mazāka jums konkurence!