Darbs no mājām vai ofisa telpu pārkārtošana - šis laiks visiem uzņēmumiem ir licis pamatīgi pielāgoties un rast jaunus risinājumus, kas atbilstu drošības pasākumu ievērošanai, vienlaikus nezaudējot darbinieku veiktspēju un efektivitāti. Neatkarīgi, vai nākotnes komandu darbs tiks veikts attālināti vai no ofisa, uzņēmumiem jau tagad ir pastiprināti jādomā par produktīvas vides veidošanu saviem darbiniekiem, ko būtiski atvieglo mūsdienu viedās ierīces.

luxafor1.jpg

1. Palīdz nodrošināt izcilus vides apstākļus darba telpās

Pirmkārt, uzņēmumiem darba telpās ir jānodrošina tādi vides apstākļi, kuri atbilst veselības standartiem, jo laba veselība ir produktivitātes pamats. Viens no neredzamajiem draudiem ir gaisa piesārņojums, kuru identificēt telpās ir gandrīz neiespējami bez aprīkojuma. Papildus tādiem simptomiem kā galvassāpes, uzmanības traucējumi un nogurums, slikta gaisa kvalitāte arī veicina vīrusu slimību pārnešanu. Augsts CO2 līmenis telpās ir drošs rādītājs, ka ir nekavējoties jāveic atbilstošie pasākumi, piemēram, uz brīdi izvēdinot telpas.

Lai jūs vienmēr zinātu, kad vēdināt telpas jūsu birojā vai mājas ofisā, tāda viedierīce kā gaisa kvalitātes mērītājs būs ļoti noderīgs palīgs. Papildus tam, Luxafor CO2 sensors mēra arī temperatūru un mitruma līmeni, lai jums vienmēr būtu precīzi dati, kā varat radīt izcilu vidi produktīvam darbam.

luxafor2.jpg

2. Veicina koncentrēšanos un fokusu uz svarīgo

Otrs veids, kā nodrošināt produktīvu vidi ir novēršot dažādus traucējošos faktorus. Cik bieži arī jums ir gadījies, ka jūsu koncentrēšanos pēkšņi iztraucē kāds kolēģis, nezinot, ka esat aizņemts? Arī strādājot attālināti, bieži saskaramies ar šo problēmu. Pētījumi rāda, ka šādi traucējumi ik dienu var sastādīt pat sešas stundas zaudētā darba laika.

Viedās ierīces tādas kā Luxafor Flag risina šo problēmu ļoti vienkāršā veidā. Šis Latvijā ražotais pieejamības statusa indikators, ko jau izmanto tādi uzņēmumi kā Google, Facebook un Electronic Arts, nepārprotami paziņo apkārtējiem, kad drīkstat un nedrīkstat tikt traucēts. Klasiskais sarkans/zaļš vai citas, jūsu norādītas krāsas signāls var tikt automātiski savienots ar taimeri vai kalendāru, vai jebkuru no jūsu lietotām programmām. Manuāli vai automātiski, ikviens var norādīt savu statusu, netiekot traucēts svarīgā brīdī.

luxafor3.jpg

3. Optimizē jūsu darba plūsmu un informē tikai par svarīgo

Treškārt, uzņēmumam ir jāatrod efektīvākie rīki darbu organizēšanai, lai optimizētu darba plūsmu. Arī Luxafor Bluetooth bezvadu risinājums ziņo par darbinieku pieejamības statusu, arī ārpus telpas. Tāpat kā visas Luxafor ierīces, arī šī funkcionē kā viedais paziņojumu asistents. Sasaistot savu ierīci ar jebkuru sev vēlamu programmu, jūs varat iestatīt klusas un netraucējošas LED gaismas notifikācijas tikai par svarīgo. Piemēram, ikreiz, kad tiek izpildīts kāds jums svarīgs uzdevums vietnēs Trello vai Asana, vai ikreiz, kad jums atnāk e-pasts vai Slack ziņa ar atslēgas vārdu “steidzami”. Šī viedā ierīce kļūst par jūsu personīgo asistentu, kas jums piegādā tikai tos paziņojumus, kurus norādāt jūs pats.

Kā izvēlēties savu īsto ofisa viedierīci?

Viedā ofisa ierīces patiesi ir nākotnes uzņēmumu risinājums darbaspēka produktivitātes celšanai. Lai atrastu to, kas vislabāk der jūsu uzņēmumam, iesakām aplūkot Latvijā radītās Luxafor ofisa viedierīces un padziļinātāk iepazīties ar viedierīču piedāvātajām iespējām. Mēs ticam, ka arī latviešu uzņēmumi pievienosies tendencei - rūpēties par darbinieku produktivitāti ar mūsdienīgām metodēm!