9. septembrī norisinājās žurnāla “iFinanses” rīkotais Grāmatvežu čempionāts 2022, kurā grāmatvežu komandas no visas Latvijas mērojās ar spējām un prasmēm, kuras grāmatveži izmanto ikdienas darbā.

"Grāmatvedis ir viens no uzņēmuma atslēgas cilvēkiem, kuram jāzina un jāprot ļoti daudz, jo tieši no grāmatveža prasmes lasīt skaitļus kopsakarībā ar visiem uzņēmuma procesiem ir atkarīgi uzņēmuma lēmumi", atklājot Grāmatvežu čempionātu 2022, pauž žurnāla "iFinanses" dibinātāja un galvenā redaktore Kristīne Dzelstiņa. "Grāmatvežu loma palielinās ar katru dienu, tāpat kā grāmatvežu zināšanas un prasmes. Un tieši tāpēc šogad organizējam pirmo Grāmatvežu čempionātu Latvijā, kas ļaus sevi pierādīt kā Latvijas labāko profesionāli," stāsta K.Dzelstiņa.

Čempionātā piedalījās 18 grāmatvežu komandas, un tās sacentās 5 uzdevumos, kuros tiek pārbaudīta kāda no grāmatvežiem piemītošajām prasmēm. Šoreiz netika pārbaudītas zināšanas nodokļu un grāmatvedības likumos, bet gan prasmes un īpašības, kuras grāmatvežiem ir nepieciešamas ikdienā, tādas kā loģiskā un stratēģiskā domāšana, spēja pamanīt detaļas, strādāt ar liela apjoma informāciju, saziņas prasmes, radošums un citas.

Čempionāta starts tika dots “Izdevniecības iŽurnāli” mājvietā Spīķeru kvartālā, bet pēcāk komandas devās uz uzdevumu norises vietām pie čempionāta sadarbības partneriem:

  • "BDO Latvia" telpās tika pārbaudīts grāmatvežu radošums un spēja saskatīt likumsakarības;
  • Finanšu ministrijā – stratēģiskā domāšana un plānošanas prasmes;
  • “Jumis” birojā – datu apstrādes prasmes un loģiskā domāšana;
  • Valsts ieņēmumu dienestā – saziņas un sadarbības prasmes;
  • savukārt pie “ELVA Baltic” – spēju strukturēt liela apjoma informāciju.

Dienas noslēgumā komandas atkal tikās Spīķeru kvartālā, kur tika paziņoti čempionāta uzvarētāji.

Grāmatvežu čempiona 2022 titulu, čempiona kausu un balvu no čempionāta organizatora "Izdevniecības iŽurnāli" 500 eiro vērtībā ieguva SIA "Stora Enso Packaging" komanda "Stora Enso", 2. vietu ieguva SIA "MS Konsultanti" komanda "MS Konsultanti", kuri saņēma balvu no pasākuma ģenerālsponsora "Jumis", bet 3. vietas ieguvēji SIA "Merhels Revidenti Konsultanti” komanda "Merhels Zelta komanda" saņēma balvu no sadarbības partnera "ELVA Baltic".

Pateicamies visiem čempionāta atbalstītājiem – ģenerālsponsoram "Jumis Pro", sadarbības partneriem "BDO Latvia", Finanšu ministrijai, Valsts ieņēmumu dienestam un "ELVA Baltic".

Bet visīpašākais paldies visiem čempionāta dalībniekiem, kuras nenobijās, uzticējās un cīnījās ar tādu neatlaidību un komandas garu, kāds piemīt tikai grāmatvežiem!

Uz tikšanos nākamgad!