Saeima ceturtdien, 27.04.2017., otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, saskaņā ar kuriem paredzēts, ka jaunām automašīnām līdz 4 gadu vecumam tehnisko apskati varētu veikt ik pēc 2 gadiem.

Grozījumi CSL sagatavoti pēc iedzīvotāju kolektīvā iesnieguma par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanu reizi 2 gados. Likumprojekts vēl jāskata trešajā lasījumā.

Tāpat galīgajā lasījumā parlaments pieņēma grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, lai pilnveidotu pārtikas aprites uzraudzības regulējumu un ieviestu Eiropas Savienības prasības.

Tāpat Saeima konceptuāli skatīja vairākus likumprojektus, atbilstoši kuriem paredzēts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā iekļautos administratīvos sodus pārnest uz speciālajiem likumiem.

Ceturtdien pirmajā lasījumā tika pieņemti arī grozījumi Nacionālās drošības likumā, saskaņā ar kuriem paredzēts aizliegt izceļot no valsts personām, kas var apdraudēt drošību.

Sēdes darba kārtībā bija iekļauti arī vairāki izskatīšanai Saeimas komisijās nododamie likumprojekti, tostarp arī Fizisko personu reģistra likuma projekts. Pieņemot šādu likumu, paredzēts nodrošināt vienotu fizisko personu reģistrāciju un paplašināt Iedzīvotāju reģistra subjektu loku.

Tāpat komisijām nodoti grozījumi Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, atbilstoši kuriem paredzēts iesaldēt nekustamo īpašumu kadastrālās vērtības saistībā ar nodokļu politikas pārskatīšanu.