Ar šā gada 1. septembri spēkā grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 664 "Noteikumi par valsts nodevu, kas maksājama par ierakstu izdarīšanu uzņēmumu reģistra žurnālā un komercreģistrā, kā arī iesniedzamo dokumentu reģistrēšanu", ar kuriem tiek mainītas valsts nodevas likmes par ierakstu izdarīšanu un iesniedzamo dokumentu reģistrēšanu komercreģistrā, informē Uzņēmumu reģistrs (UR).

Ar šiem grozījumiem nodevas likmju apmēri būtiski tiek mainīti pirmo reizi kopš komercreģistra izveidošanas 2001. gadā. 2014. gadā valsts nodevas tika pārvērstas no latiem uz eiro; savukārt 2016. gadā veiktie grozījumi bija vērsti uz valsts nodevas piemērošanas vienkāršošanu, proti, valsts nodevas pozīcijas tika apvienotas un noapaļotas, lai tās varētu vieglāk piemērot.

Atbilstoši grozījumiem MK noteikumos Nr. 664 turpmāk netiek paredzēta samazinātā valsts nodeva 90% apmērā no MK noteikumu Nr. 664 pielikumā noteiktās valsts nodevas, ja pieteicējs iesniedz pieteikumu elektroniski. Minētais regulējums attiecas uz visiem ar MK noteikumiem Nr. 664 aptvertajiem gadījumiem.

Regulējuma piemērošanā līdzšinējā UR valsts notāru prakse nemainās, proti, valsts nodevas apmēru nosaka, ņemot vērā pieteikuma iesniegšanas datumu.