No 01.01.2017. cigarešu maksimālo mazumtirdzniecības cenu un cigarešu daudzumu 1 iepakojuma vienībā varēs norādīt pēc izvēles vai nu uz akcīzes nodokļa (AN) markas, vai cigarešu iepakojuma vienības, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Tādējādi no 2017.gada nodokļu maksātājs, kas pasūta AN markas cigaretēm, varēs izvēlēties, kur tiks norādīta informācija par cigarešu maksimālo mazumtirdzniecības cenu un cigarešu daudzumu iepakojuma vienībā – uz AN markas vai uz iepakojuma vienības.

Tāpat jau no 01.01.2017. tirgotāji varēs izvēlēties arī tādas AN markas, uz kurām informācija par cigarešu maksimālo mazumtirdzniecības cenu un cigarešu daudzumu iepakojuma vienībā nebūs norādīta, taču tādā gadījumā tā būs jānorāda uz iepakojuma, noteikts grozījumos Ministru kabineta noteikumos Nr.220 "Kārtība, kādā alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus marķē ar akcīzes nodokļa markām".

Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likuma prasībās paredzēts, ka uz katras smēķēšanai paredzētā tabakas izstrādājuma un augu smēķēšanas produkta iepakojuma vienības, ko laiž tirgū, ir piestiprināta AN marka, atgādina VID.

Ja ir slēgts caurspīdīgs papildu apvalks, AN marku piestiprina zem tā. Augu smēķēšanas produktu iepakojuma vienībām, ko laiž tirgū, AN marka var būt piestiprināta uz slēgtā caurspīdīgā papildu apvalka.

Ja cigārus vai cigarillas realizē atsevišķi pa vienai iepakojuma vienībai, kas ir slēgtā caurspīdīgā iepakojumā, un šis slēgtais caurspīdīgais iepakojums ir vienīgais iepakojums un nav papildu apvalka, cigāram vai cigarillai AN marku piestiprina uz šī slēgtā caurspīdīgā iepakojuma.