Lai arī aiz loga februārim raksturīgie sniegi un sals, žurnālā atradīsiet daudz “karstu” tēmu un izsmeļojošu skaidrojumu. Kā allaž, ziņojam jums par visu, ko šobrīd jāzina uzņēmumu un iestāžu finanšu valdniekiem.

Uz interviju šomēnes devāmies pie Jūlijas Sundbergas, ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētājas, lai paraudzītos uz mūsu biznesa  vidi ar investora acīm, savukārt ekonomikas rubrikā šoreiz par situāciju akciju tirgū.

Raksts, kurš jums pilnīgi noteikti ir jāizlasa ir par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) reversu būvmateriāliem. Labi atceramies, ka 2018.gada sākumā tika ieviesta apgrieztā PVN maksāšanas kārtība būvizstrādājumiem un sadzīves elektronisko un elektrisko iekārtu piegādēm, kas uzņēmumiem sagādāja ne mazums neskaidrību, pārpratumu un viennozīmīgi lielus finanšu un laika resursus. Tagad ir plānots šo kārtību atcelt. Kuram par to būtu jāuzņemas atbildība?

Alise Leškoviča no ZAB “SORAINEN” piedāvā “bezgalīgo stāstu” par solidaritātes nodokli – kas īsti ir šis nodoklis, un kāda būs tā nākotne?

Rakstu sēriju par budžeta iestāžu grāmatvedību turpina Laila Kelmere, kura šoreiz skaidro, kā uzskaitīt budžeta iestāžu grāmatvedību. Ir īstais brīdis, lai to darītu!

Viens no svarīgākajiem uzdevumiem, sagatavojot gada pārskatu, ir pareizi novērtēt uzņēmuma aktīvus, lai varētu noteikt reālo uzņēmuma peļņu un vērtību. Plašāk par to Ļubovas Ovsjaņņikovas rakstā. Bet Māris Linga zina teikt, kā aprēķināt vidējo izpeļņu, ja nav nostrādāti seši mēneši.

Ineses Silas rakstā uzzināsiet, kādi dokumenti ir nepieciešami personāla atlases procesā, kā arī kā izveidot pareizu un kārdinošu darba sludinājumu.

Uz jaunām pārdomām vedina Miķelis Bendiks rakstā ar iedvesmojošu virsrakstu: “Nākotnes finanšu vadītājs – faķīrs vai emulators?”

Aktuālu tēmu skar Agnese Paulsone. 2017.gada sākumā stājās spēkā grozījumi Revīziju pakalpojumu likumā, ar kuriem tika paplašinātas prasības atklāt informāciju zvērinātu revidentu ziņojumos. Vai šīs prasības ir attaisnojušās, un revidentu ziņojumi ir kļuvuši vērtīgāki to lietotājiem?

Žurnālā atradīsiet arī Matīsa Kodoliņa sagatavotu Valsts ieņēmumu dienesta uzziņas analīzi par PVN nekustamajam īpašumam, Kaspara Strazda rakstu par saistīto personu darījumiem un Daces Evertes un Kristīnes Ereles skaidrojumu par lietota auto iegādi un PVN.

Ja vēl neesi drukātā žurnāla abonents, jebkurā brīdī vari par tādu kļūt ŠEIT.