Pie lasītājiem devies jaunākais žurnāla “iFinanses” numurs, kurā atrodami aktuāli raksti par nodokļiem un grāmatvedību, grāmatveža kalendārs, intervija un cita noderīga informācija.

Šomēnes žurnālā lasāma intervija ar Ilandru Lejiņu, SIA “PricewaterhouseCoopers” valdes locekli un Revīzijas un uzņēmējdarbības nodaļas un Darījumu un finanšu konsultāciju nodaļas vadītāju, kura dalās pārdomās par šābrīža ekonomisko situāciju Latvijā un pasaulē, kā arī informē par jaunākajām vēsmām revīziju jomā.

Vēlēšanu mēnesī publicējam arī uzņēmēju viedokļus par nodokļu sistēmas nākotnes vēlamajiem scenārijiem, jo tūdaļ sāksies jauns valdības darba cikls, likumsakarīgi, ka ir jāizvērtē arī uzņēmēju gaidas un sajūtas.

Kopš šī gada 1.janvāra Latvijas uzņēmumu aizdevumi saistītām personām var kļūt par uzņēmumu ienākuma nodokļa apliekamo objektu, tāpēc der zināt, kuri aizdevumi ir deklarējami un kāda ir šo aizdevumu deklarēšanas un nodokļu nomaksas kārtība - noderīgs skaidrojams atrodams Aijas Lasmanes un Ainas Okseņukas sagatavotajā rakstā. 

Savukārt 2019.gadā gaidāmas būtiskas un apjomīgas izmaiņas budžeta iestāžu grāmatvedībā, un ar tām ir lietderīgi iepazīties jau šobrīd, lai plānotu jaunā regulējuma ieviešanu savā iestādē, tāpēc plašāk par šo tēmu var lasīt Lailas Kelmeres sagatavotajā rakstā. 

Tāpat arī žurnālā uzzināsiet, kādas ir pievienotās vērtības nodokļa grupu iespējas un ierobežojumi, ko īsti nozīmē 80% izdevumu ierobežojums ienākumiem no saimnieciskās darbības, kādas ir smēķētāju un nesmēķētāju tiesības darbavietā, kā arī vairākas citas aktuālas un interesantas tēmas.