Kā zināms, auto ir prece, kas ne vien prasa lielas sākotnējās investīcijas, bet arī izmaksā ļoti daudz ilgtermiņā. Lai izmantotu savu auto ir jāmaksā gan par degvielu, gan remontiem, gan apkopes darbiem, gan apdrošināšanu gan vēl arī par daudz ko citu. Auto īpašniekiem bieži vien ir jāmeklē labākais kredīts internetā, lai varētu nesegt visus plānotos un neplānotos auto uzturēšanas izdevumus. Tas, protams, krietni iedragā finansiālo situāciju, taču ja auto ir tiešām nepieciešams, no tā tik vienkārši attiekties nevar. Tomēr, par laimi, ir veidi, kā auto uzturēšanas izmaksas krietni vien samazināt. Šeit būs daži no tiem.

Samaziniet degvielas patēriņu

Vislielākās summas tiek tērētas tieši par degvielu, tāpēc īpaši svarīgi ir samazināt tieši šos izdevumus. Patiesībā ir ļoti daudz veidu, kā to paveikt. Pirmkārt, jau degvielas patēriņš būs ievērojami mazāks tad, ja jūsu auto būs labā tehniska stāvoklī. Vispirms jau jāpārliecinās par to, vai kaut kur nav kāda degvielas noplūde, taču arī, piemēram, degvielas filtru tīrība, riepu stāvoklis un daudzas citas nianses var ietekmēt degvielas patēriņu. Otrkārt, mazāk degvielu tērēsiet tad, ja piedomāsiet pie sava braukšanas stila. Ja bruksiet agresīvi t.i. strauji uzsāksiet un bremzēsiet, kā arī veiksiet straujus manevrus, patērēsiet krietni vairāk degvielas. Eksperti apgalvo, ka braucot vienmērīgi, ir iespējams ietaupīt pat līdz 30% no degvielas.

Regulāri veiciet tehniskās apkopes darbus

Ļoti daudz naudas auto īpašnieki tērē arī remontiem, turklāt bojājumi var rasties pēkšņi, kas var iesist pamatīgu robu budžetā. Vienīgais veids, kā no tā izvairīties, ir veicot regulāras auto tehniskās apkopes. Tas ir līdzīgi kā ar mūsu veselību – ja regulāri sekosim līdzi savam veselības stāvoklim, rūpēsimies par sevi un arī ar dažādām sīkām veselības problēmām vērsīsimies pie ārstiem, no nopietnām slimībām varēsim izvairīties. Regulāri veiciet sava auto tehnisko apkopi un neignorējiet dažādus dīvainus trokšņus vai citas bojājumu pazīmes. Ja problēmu atradīsiet un atrisināsiet savlaicīgi, varēsiet ietaupīt kaudzi naudas.

Taupiet naudu uz apdrošināšanu

Vēl galvassāpes daudziem auto īpašniekiem sagādā apdrošināšanas polises iegāde. To cenas visu laiku kāpj un bieži vien auto īpašniekiem nepietiek naudas pat lai nopirktu polisi uz trīs mēnešiem. Par laimi, arī uz OCTA polises iegādi ir iespējams ietaupīt. Pirmkārt jau svarīgi ir salīdzināt OCTA polišu cenas. Mūsdienās to ērti var izdarīt internetā. Jūs redzēsiet, cik atšķirīgas ir cenas pie dažādiem apdrošināšanas pakalpojumu sniedzējiem. Otrkārt, ja saprotat, kā veidojas jūsu OCTA polises cena, noteikt zināt, ka ietaupīt varat, braucot prātīgi un cenšoties neiekļūt ceļu satiksmes negadījumos. Par katru negadījumu tiek samazināta BONUS-MALUS klase, kas sadārdzina polises cenu, tāpēc brauciet prātīgi.

Iegādājieties jaunu auto

Ja runa ir par naudas taupīšanu, tad ieteikums pirkt jaunu auto, daudziem varētu šķist pat neprātīgs, taču ir gadījumi, kad tas var būt vislabākais veids, kā ietaupīt uz auto kopējām izmaksām. Ja jūsu auto jau savu laiku ir nokalpojis un tam regulāri ir vajadzīgi dārgi remonti, noteikti, ka izdevīgāk būtu šo auto nomainīt pret jaunu. Mūsdienās ir pieejams īpašs kredits auto iegadei, kas ļauj iegādāties auto tūlīt, īpaši nepārmaksājot. Ļoti iespējams, ka ikmēneša kredīta maksājums par jauno auto pat būs mazāks, nekā vidējās mēneša maksājums par veco auto, ņemot vērā izmaksas par remontdarbiem un uzturēšanu.

Šie ir tikai daži piemēri tam, kā iespējams ietaupīt uz auto uzturēšanas un lietošanas izdevumiem. Ir vēl ļoti daudz dažādu variantu, kā samazināt izdevumus par savu personīgo auto, tāpēc piedomājiet pie tā, kā lietojat un rūpējaties par to un tādējādi neļaujiet savam auto bojāt jūsu finansiālo situāciju.