Kādas izmaiņas plānotas nodokļu jomā? Vai tiks saglabātas minimālās sociālās iemaksas? Vai resursu cenas turpinās pieaugt? Vai plānoti valsts atbalsta instrumenti Covid ietekmes mazināšanai? Kā organizēt darba vidi Covid apstākļos? Kurš uzņemsies atbildību par pārrāvumiem darbā pašizolācijas vai bērnu attālināto mācību dēļ? Šie ir tikai daži no jautājumiem, par kuriem diskutēsim forumā “Finanšu prognozes 2022”.

Gada nogalē uzņēmumi aktīvi darbojas ar savu finanšu plānu sagatavošanu nākamajam darba gadam. Uzdevums ir izaicinošs, jo jāspēj prognozēt ne tikai sava uzņēmuma tālākā darbība, bet arī ārējie apstākļi, kas to ietekmēs. Tāpēc žurnāls “iFinanses” ievieš jaunu tradīciju – gada nogalē sanākt kopā forumā “Finanšu prognozes 2022”, lai kopā ar Latvijas vadošajiem ekspertiem pārspriestu būtiskākos riskus ekonomikas, finanšu, darba resursu jomā, kas jāņem vērā uzņēmējiem, plānojot 2022. gada budžetu. Šogad forums norisināsies 9. novembrī, tiešsaistes platformā “Demio”.

Foruma dienaskārtība veidota trīs daļās. Pirmajā daļā apskatīsim ekonomikas un darba tirgus attīstības tendences Latvijā un pasaulē, otrā daļa tiks veltīta nozaru atbalsta pasākumiem, naudas risku mazināšanai un nodokļu politikas aktualitātēm, savukārt foruma trešajā daļā pievērsīsimies ar darba vidi saistītiem izaicinājumiem Covid-19 laikā. Forums noslēgsies ar diskusiju un jautājumu atbilžu sesiju.

Forumā piedalīsies: Latvijas Bankas ekonomisti Oļegs Krasnopjorovs un Klāvs Zutis, “PwC Latvija” ilgtspējas pakalpojumu vadītāja Maija Orbidāne, ZAB “Ellex Kļaviņš” asociētā partnere Irina Kostina, Ekonomikas ministrijas Konkurētspējas departamenta direktore Ilze Lore, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos Ilmārs Šņucins, Valsts darba inspekcijas darba aizsardzības nodaļas vadītāja Sandra Zariņa un Klientu atbalsta nodaļas vadītāja Dace Stivriņa un citi finanšu nozares eksperti.

Forumu atbalsta AS “SEB banka”. Partneri: SIA “Leinonen” un SIA “ZAB PricewaterhouseCoopers Legal”.

Vairāk informācijas: Forums “Finanšu prognozes 2022”.