Ikvienam uzņēmumam, kas kaut ko pārdod, ir nepieciešama atbilstoši aprīkota kases sistēma, kurā var pieņemt maksājumus ar karti vai skaidro naudu, skenēt cenas, drukāt čekus un uzskaitīt preces. “Latvijas Mobilais Telefons” kopā ar partneri “Datacom” ir radījuši šādu daudzfunkcionālu ierīci, kurā apvienotas visas iepriekš minētās funkcijas.

 LMT_MobKase_ifinanses_Kurjers_1 (003).jpg

“Cilvēki bieži tērē daudz laika rutīnas darbiem, piemēram, katru dienu tiek izdrukātas kases Z atskaites, veidoti pārskati par dienas laikā pārdoto, pārprogrammētas sistēmas, lai ieviestu “laimīgās stundas” akcijas vai personalizētus piedāvājumus klientiem utt. - dažkārt tas aizņem pat vairākas stundas darba, tostarp pēc tirdzniecības vietas slēgšanas. Tāpat nereti kases sistēma sastāv no vairākām ierīcēm, kas vienlaikus jāapkalpo. Lai mazinātu lieko darbu apjomu un padarītu pārdošanas darbu efektīvāku, talkā nāk mobilais kases aparāts,” iesaka Aigars Viļumsons, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” Biznesa klientu daļas vadītājs.

Datu analīze biznesa attīstībai

Mūsdienās aktuāla ikviena uzņēmuma vai struktūrvienības vadītāja nepieciešamība ir iespēja nemitīgi analizēt pieejamos datus, atbilstoši reaģējot uz pārdošanas apjomu izmaiņām. Ar mobilā kases aparāta palīdzību tas notiek ātri un vienkārši – ir redzama pircēju plūsma konkrētos diennakts laikos, dažādu pārdevēju paveikto darbu salīdzinājums, kampaņu rezultāti utt. Tas viss iespējams, jo kases sistēma ir sinhronizēta ar speciālu portālu, kurā tiešsaistes režīmā autorizētiem interesentiem ir pieejami aktuālie dati par pārdošanas rādītājiem. Līdz ar to iespējams efektīvāk plānot gan dažādas akcijas, gan arī pārdevēju noslodzi.

Funkcionalitāte

Būtiska “Latvijas Mobilā Telefona” piedāvātā mobilā kases aparāta priekšrocība ir tā daudzfunkcionalitāte. Vienā iekārtā apvienotas vairākas funkcijas:

  • kase;
  • maksājumu karšu terminālis;
  • svītrkoda lasītājs;
  • čeku printeris;
  • tas viss apvienots ar elektroniskā kases žurnāla funkcijām un ērtu preču uzskaites un pārdošanas analītikas rīku.

Ērti, ka šo ierīci iespējams gan iegādāties uzreiz, gan nomaksā, gan iznomāt vien uz sezonas laiku.

LMT_MobKase_ifinanses_Autoserviss_1 (005).jpg

Gan zemnieku saimniecībā, gan lidmašīnā

Uzsākot šīs ierīces pārdošanu, kā pirmo mērķauditoriju izstrādātāji saskatīja ēdināšanas uzņēmumus, kuri nodrošina piegādes līdz klienta atrašanās vietai, kā arī sezonas laikā dodas izbraukuma tirdzniecībā. Pamazām gan atklājies, ka pielietojums ir ievērojami plašāks, mobilais kases aparāts ir izcils palīgs arī komunālo pakalpojumu sniedzējiem, zemniekiem, kuri sezonas laikā vēlas saimniecībā vai izbraukumos pārdot ražu, kurjeru dienestu pārstāvjiem, nomas punktu darbiniekiem un pat aviokompānijām, ja nepieciešama operatīva biļešu vai kases čeku izdruka.

Bez tehnoloģijām neiztikt

“Biznesa vide kļūst arvien straujāka, uzvar tie, kam izdodas būt soli priekšā konkurentiem, kas prot analizēt datus un izmantot to uzņēmuma attīstības labā. Kā vadītājs zinu, ka dažkārt ikdienā priekšplānā izvirzās spilgtākie un aktuālākie notikumi, taču būtiski ir veikt mērījumus un izdarīt secinājumus ilgākā laika periodā, saskatot likumsakarības. Bez tehnoloģiju palīdzības šajā procesā būs grūti iztikt,” rezumē A.Viļumsons.

Lai iegūtu plašāku informāciju par ierīci, tās funkcijām un iegāde, aicinām rakstīt uz bizness@lmt.lv vai zvanīt uz biznesa klientu nodaļu pa tālruni 67773700!