SIA "ABC idea" ir pašu radīts veiksmes stāsts, kā palielināt uzņēmuma efektivitāti un ietaupīt laiku. Sākotnēji uzņēmums piedāvāja klientiem hostinga pakalpojumus, kas nozīmē, ka katru mēnesi bija jāizraksta liels skaits rēķinu par salīdzinoši nelielām summām. Tolaik rēķinu izrakstīšana katru mēnesi aizņēma 2 pilnas darba dienas. Tas nozīmē – gadā aptuveni 1 mēnesis tiek veltīts tikai rēķinu izrakstīšanai. Laikietilpīgi, vai ne? Tieši tāpēc viņiem radās ideja par jauna rīka izveidi pašu vajadzībām, taču laika gaitā tapis skaidrs, ka rēķinu automatizēšana noder arī citiem uzņēmumiem. Bet nu – par visu pēc kārtas!

Stāsta sākums

Rīks Tavirekini.lv sākotnēji tika veidots tiešām tikai pašu vajadzībām, taču pamazām arī klienti sāka apjautāties, kā SIA "ABC idea" izraksta rēķinus. Padzirdējuši par risinājumu, arī citi uzņēmumi izrādīja vēlmi pamēģināt. Lauris Morics, tavirekini.lv runasvīrs, stāsta: "Mēs iedevām dažiem klientiem izmēģināt mūsu rīku, saņēmām pozitīvas atsauksmes un sapratām, ka šis produkts varētu būt interesants arī plašākam uzņēmumu lokam, jo manuāla rēķinu izrakstīšana aizņem daudz laika, cilvēciski var rasties kļūdas, bet šeit viss ir automatizēts un vienkāršs. Mūsu uzņēmuma pieredze liecina, ka šādi varam iegūt vairāk brīva laika, ko veltīt tiešo pienākumu veikšanai, kamēr sistēma rēķinus klientiem sagatavo automatizēti."

Vienkāršāk nekā grāmatvedības programmās

Mūsdienās lielākā daļa grāmatvežu strādā, izmantojot dažādas specializētas programmas, kurās cita starpā ir iespējams izrakstīt arī rēķinus. Tās ir noderīgs instruments konkrētās profesijas pārstāvju darbā, taču mazos un vidējos uzņēmumos rēķinus nereti izraksta pats uzņēmuma vadītājs vai kāds cits darbinieks, kurš nav grāmatvedis, tāpēc nepārzina specifiskas programmas. Tieši šādiem uzņēmējiem noderēs Tavirekini.lv, jo platforma ir veidota pārskatāma, vienkārši lietojama.

Protams, padomāts arī par sinhronizēšanu ar grāmatvedības programmām. Piemēram, reizi mēnesī rēķinus var sinhronizēt, pārnesot nepieciešamo informāciju uz ikdienā lietojamo programmatūru. Uzņēmuma vadības darbu atvieglo arī iespēja, ka grāmatvedis ar savu pieejas paroli var ieiet Tavirekini.lv platformā un pats saņemt kopsavilkumu par konkrētajā laikā izrakstītajiem rēķiniem. Visi rēķini tiek sagatavoti PDF formātā, kas nozīmē, ka tos uzreiz var nosūtīt uz klientu e-pastiem vai izdrukāt un sūtīt pa pastu.

L.Morics saka: "Šobrīd mums ir nepieciešamas aptuveni 2 minūtes mēnesī, lai izsūtītu visus rēķinus – ar 1 peles klikšķi tiek sagatavoti rēķini, ar otru – izsūtīti. Tāpat arī online var sekot līdzi rēķinu samaksai automātiski ielasot datus no bankas – ērti var kontrolēt, kuri klienti jau rēķinus ir samaksājuši, kuri vēl ne, neieguldot papildu laiku."

Klients diktē izmaiņas

2012.gadā, kad tika izveidota platforma Tavirekini.lv, tajā bija pieejama vien rēķinu izrakstīšanas funkcija, šobrīd klientiem tiek piedāvātas jau samērā plašas iespējas. "Tavirekini.lv ir sadaļa, kurā ikviens mūsu klients var ierakstīt savus ierosinājumus, kā rēķinu izrakstīšanas platformu padarīt maksimāli noderīgu. Jau šobrīd tur ir redzams, ka lielāko daļu ierosinājumu esam izpildījuši. Laiku pa laikam tiek veiktas arī apjomīgākas izmaiņas," skaidro L.Morics. Viens no pēdējiem uzlabojumiem paredz, ka, ka klienti anonīmi varēs ziņot par sadarbības partneriem, kuri kavē rēķinu samaksu, tādējādi citi platformas lietotāji varēs būt uzmanīgi un izvairīties no šaubīgiem darījumiem.

Automatizēt ir lētāk

Bils Geitss ir teicis – ja ir jāatrisina kāda problēma, to nevajag likt darīt gudrākajam, bet gan slinkākajam cilvēkam, jo tieši viņš atradīs īsāko un vienkāršāko ceļu, kā atrisināt ("I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it."). L.Morics joko, ka programmētāji arī pēc būtības ir slinki, tieši tāpēc viņi atrod vienkāršākos un ērtākos ceļus, kā procesus maksimāli automatizēt: "Lai klienti izrakstītu rēķinus automātiski, viņiem nav nepieciešams pasūtīt dārgas un komplicētas programmas, pietiek ar online vidē balstīto Tavirekini.lv. Esam maksimāli domājuši par programmas lietošanas ērtumu, piemēram, pievienojot jaunu klientu ir nepieciešams ievadīt tikai reģistrācijas numuru, nosaukuma un juridiskās adreses ailītes tiks aizpildītas automātiski. Atspoguļota tiks arī informācija par nodokļu parādiem vai sūdzībām."

SIA "ABC idea"  apzinās, ka jauniem uzņēmumiem, visticamāk, nepietiek resursu, lai iegādātos specializētas programmas, piemēram, rēķinu izrakstīšanai, tāpēc izmaksas ir demokrātiskas. Ja uzņēmums mēnesī izraksta ne vairāk kā 5 rēķinus, programmu var izmantot par brīvu. Ja rēķinu ir vairāk, maksa par pakalpojumu būs no 4,99 EUR mēnesī.

Ne tikai rēķini

Lai arī vietnes nosaukums ir Tavirekini.lv, patiesībā to var izmantot ne tikai rēķinu sagatavošanai, L.Morics skaidro: "Pareizāk būtu teikt, ka šis ir rīks finanšu dokumentu sagatavošanai – tātad te var izveidot dažāda veida rēķinus, pavadzīmes kā arī cenu piedāvājumus, CMR transporta veidlapas utt."

Tavirekini.lv priekšrocības

  • Sistēma tiek regulāri atjaunināta atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai
  • Sistēmu nav nepieciešams uzstādīt vai konfigurēt uz jūsu datora
  • Sistēmas izmaiņas un atjauninājumi ir pieejami uzreiz un bez maksas
  • Atbalsts dokumentu eksportam uz citām grāmatvedības sistēmām
  • Iespēja savienot platformu ar interneta veikalu, mājas lapu un citām trešo pušu izstrādātām sistēmām izmantot API saskarni (Application Programming Interface).
  • Dokumentus iespējams veidot latviešu, krievu, angļu, lietuviešu un igauņu valodās
  • Iespēja izveidot unikālus finanšu dokumentu numurus, pašiem noteikt burtu un skaitļu kombinācijas
  • Sinhronizācija ar banku

Skaidrs, ka, automatizējot rēķinu izrakstīšanu, uzņēmums var ietaupīt laiku, naudu un citus resursus, kā arī samazinās kļūdu iespējamība. Vērtīgi, vai ne? Pamēģini arī tu:

www.tavirekini.lv

Tālrunis: +371 28800013

E-pasts: info@tavirekini.lv

TR_Logo_800px.png