VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) ir izstrādājis jaunu eParaksta tehnoloģisko platformu, kas ne vien atbilst Eiropas Savienības regulai par uzticamības pakalpojumiem, kuras ieviešana visām dalībvalstīm ir obligāta, bet arī ļauj iedzīvotājiem piedāvāt jaunus eParaksta pielietojumus. No 2.janvāra dokumentu parakstīšana portālā eParaksts.lv ir pieejama, darbam izmantojot jaunu mobilo lietotni "eParaksts mobile", bet jau gada 1.pusē lietotājiem būs pieejama arī mobilā lietotne, kurā būs iespējams parakstīt dokumentus.

Līdz ar tehnoloģiskajām izmaiņām no nākamā gada 2.janvāra dokumentu parakstīšana portālā būs iespējama, izmantojot tikai bezmaksas lietotni "eParaksts mobile", kā arī eID vai eParaksta karti. eParaksta lietotāji, kas paraduši dokumentus parakstīt portālā, jau pērnā gada nogalē sāka pieteikšanos lietotnei "eParaksts mobile", ko izmantos identitātes apliecināšanai portālā gadījumos, kad jāparaksta dokumenti. 

Tehnoloģiskā migrācija neskar esošos eID un LVRTC izsniegtās eParaksta kartes lietotājus, ja vien viņi būs veikuši nepieciešamās datorprogrammatūras atjauninājumus.

Kā pieteikties eParaksts mobile

eID kartes, kā arī eParaksta kartes lietotāji pieteikties un saņemt "eParaksts mobilevar portālā eParaksts.lv – sistēma automātiski identificē eParaksta lietotāju, klientam tikai jāseko pakalpojuma pieteikšanas norādēm.

Esošie virtuālā eParaksta lietotāji, kā arī jebkurš interesents, kuram šobrīd nav eID vai eParaksta kartes, portālā autentificējas ar savas internetbankas datiem, aizpilda pieteikumu, bet kurjers 3 darba dienu laikā sazināsies ar klientu un klātienē piegādās "eParaksts mobile" pakalpojumu izmantošanas līgumu, kā arī veiks personas datu salīdzināšanu. Līguma piegāde ir bez maksas.

Lai pieteiktos "eParaksts mobile", ienāc http://ej.uz/piesakieseParakstsmobile

Pieteikšanās "eParaksts mobile" videopamācībai – http://ej.uz/videoeParakstsmobile