Gadu mija uzņēmējiem ir ne tikai svētku laiks vien, paralēli ir jādomā arī par izmaiņām nodokļos un grāmatvedībā, kuras stājas spēkā, kā arī jāsajūt konkrētā brīža ekonomikas pulss, lai droši un gudri plānotu uzņēmuma un savu nākotni. Labs ceļvedis šajā situācijas apzināšanā ik gadu ir “iFinanses” sadarbībā ar Latvijas nodokļu maksātāju tiesību asociāciju rīkotā konference “Izmaiņas nodokļos un grāmatvedībā 2019”.

Konference notiks 17.janvārī, “Hotel Islande” telpās, un tajā dzirdēsiet gan valsts iestāžu amatpersonu, gan nozares ekspertu komentārus par dažādām gadu mijā aktuālām tēmām.

Visprecīzāk par nodokļu nākotni allaž zina informēt Finanšu ministrijas eksperti. Lai arī ir skaidrs, ka tik vērienīgu izmaiņu, kādas piedzīvojām šajā gadā, nākamajā, domājams, nebūs, tomēr vairāki aktuāli jaunumi tomēr ir. Par gaidāmajām izmaiņām nākamajā un turpmākajos gados informēs Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Ilmārs Šņucins.

Savukārt Latvijas Bankas ekonomists Kristofers Pole stāstīs par Latvijas tautsaimniecības šābrīža izaicinājumiem, sniedzot pašreizējās ekonomiskās situācijas diagnostiku.

Likumsakarīgi, ka šajā konferencē esam aicinājuši piedalīties arī Valsts ieņēmumu dienesta ekspertus, lai uzzinātu par aktuālajām izmaiņām un šīs iestādes plāniem, kas nākamajā gadā ietekmēs uzņēmēju ikdienu. Bet zvērināta revidente Ingura Doble runās par gada sākumā grāmatvežiem vienu no visvairāk interesējošo tēmu – aktuālo gada pārskatu sagatavošanā par 2018.gadu un jaunākajām izmaiņām grāmatvedības jomā.

Konferences otrajā daļā būs klausāmas prezentācijas jau par konkrētiem nodokļiem un konkrētām izmaiņām, piemēram, par pārmaiņām pievienotās vērtības nodokļa maksājumos stāstīs Gunta Kauliņa, SIA "KPMG Baltic", vecākā nodokļu menedžere, par izmaiņām likumā “Par nodokļiem un nodevām”, svarīgākajiem jaunumiem transfertcenu regulējumā, kā arī iekšējās kontroles sistēmām noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanā.

Vēl kāda šīs gadu mijas aktualitāte ir izmaiņas Darba likumā, daļas no kurām spēkā stājās jau novembrī. Kopsavilkumu par gaidāmo, kā arī aktuālo tiesu praksi darba tiesību jomā stāstīs Andris Lazdiņš, ZAB "Ellex Kļaviņš", zvērināts advokāts. Savukārt Aija Kļavinska, SIA "Deloitte Latvia", nodokļu departamenta vecākā menedžere, dalīsies aktuālajās atziņās par pirmo gadu, kas aizvadīts Uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma zīmē. Protams, konferencē runāsim arī par izmaiņām fizisko personu atlīdzībās – algās, autoratlīdzībās u.c.

Plašāka informācija par pasākumu ŠEIT.