2023.gada 25.augustā "Izdevniecības iŽurnāli" mājvietā – Spīķeru kvartālā, Rīgā – norisinājās otrais "Grāmatvežu čempionāts", kurā pulcējās Latvijas finanšu un grāmatvedības eksperti, kas sacentās par titulu "Grāmatvežu čempions 2023". Pasākumā tika izceltas grāmatvežu praktiskās prasmes un īpašības.

Šī gada čempionātā tika pārbaudīta spēja kritiski domāt, radošums, organizatoriskās prasmes, analītiskā un loģiskā domāšana. Čempionāta mērķis bija izcelt grāmatvežu darbā nepieciešamās prasmes, kas viņus padara par vislabākajiem jomas speciālistiem.

70 čempionāta dalībniekiem bija jāpierāda savas spējas piecos dažādos uzdevumos, kas pārbaudīja viņu komunikācijas prasmes, stratēģisko domāšanu, koncentrēšanās spējas un spēju sastrukturēt lielu apjomu informāciju. Čempionāta starts tika dots “Izdevniecības iŽurnāli” mājvietā, Spīķeru kvartālā, bet vēlāk komandas devās pie sadarbības partneriem "Jumis Pro", "Elva Baltic", "BDO Latvia", Valsts ieņēmumu dienesta un Finanšu ministrijas.

Pēc aizraujošas un spraigas sacensību dienas "Izdevniecības iŽurnāli" mājvietā tika noskaidroti uzvarētāji. "Grāmatvežu čempions 2023" titulu, čempiona kausu un balvu no čempionāta organizatora "Izdevniecības iŽurnāli" 500 eiro vērtībā saņēma kapteiņa Atvara Kočāna AS "Cēsu Alus" komanda "Alus mīļi". Otro vietu ieguva kapteines Dainas Baranovskas SIA "Elva Baltic" komanda "Gudrāks risinājums", kuri saņēma balvu no pasākuma lieldrauga "Jumis Pro", bet trešā vieta tika piešķirta kapteines Ingas Možvillo SIA "SALDO I.M." komandai "Jaunā komanda!", kas ieguva balvu no atbalstītāja "Elva Baltic".

"Jau piecpadsmito gadu rakstām par grāmatvežiem būtiskiem jautājumiem un redzam, kā mainās šī profesija. Mainās prasmes, zināšanas, kas ir nepieciešamas, lai labi veiktu savu darbu. Grāmatvedis noteikti ir viens no svarīgākajiem cilvēkiem uzņēmumā, kuram jāmāk ļoti daudz – sākot ar to kā loģiski domāt, lasīt likumus, saprast, kas tur teikts, zināt pirmajam, pakonsultēt citus, bet ar to vēl nepietiek. Jāmāk arī analizēt, lasīt skaitļus, pieņemt lēmumus, balstīties skaitļos un konsultēt savus vadītājus, kādu lēmumu būtu pareizi pieņemt," pasākuma atklāšanā atzina "Grāmatvežu čempionāts" idejas autore un galvenā redaktore Kristīne Dzelstiņa.

"Grāmatvežu čempionāts 2023" apliecināja, cik nozīmīga ir grāmatvežu profesija uzņēmējdarbības attīstībā. Paldies visiem čempionāta dalībniekiem, lepojamies ar katru no drosmīgajiem dalībniekiem, kuri pierādīja, ka grāmatvedis tiešām spēj domāt radoši, sadarboties un doties pretī izaicinājumiem.

Pasākumu "Grāmatvežu čempionāts 2023" organizē interneta žurnāls "iFinanses", lieldraugs "Jumis Pro". Pateicamies čempionāta atbalstītājiem – "Elva Baltic", "BDO Latvia", Valsts ieņēmumu dienestsFinanšu ministrija, "Mālpils muiža" un "Karameļu darbnīca".