Ceturtdien, 25.05.2017., Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā (CSL), paredzot, ka automašīnām, kas jaunākas par 4 gadiem, tehnisko apskati varēs veikt ik pēc 2 gadiem. Grozījumi sagatavoti pēc iedzīvotāju kolektīvā iesnieguma par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanu reizi 2 gados.

Izmaiņās CSL paredzēts, ka Latvijā un ārvalstīs iepriekš nereģistrētam vieglajam automobilim un piekabei ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā 2 gadus pēc reģistrācijas Latvijā. Nākamā tehniskā apskate būs jāveic ne vēlāk kā 2 gadus pēc pirmreizējās apskates. Savukārt, sasniedzot 4 gadu vecumu, turpmākās tehniskās apskates šādām automašīnām būs jāveic katru gadu.

Šobrīd CSL noteikts, ka iepriekš nereģistrētai automašīnai pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā 2 gadus pēc tam, kad attiecīgais transportlīdzeklis pirmoreiz reģistrēts Latvijā. Turpmākās tehniskās apskates automašīnām jāveic katru gadu. 

Vairāk nekā 10 000 Latvijas pilsoņu Saeimai iesniedza kolektīvo iesniegumu "Transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšana reizi divos gados", lūdzot pagarināt termiņu automašīnu tehniskās apskates veikšanai līdz reizei 2 gados, kā tas ir, piemēram, Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā u.c.