Izpratne par e-rēķinu sistēmu Latvijā nav viennozīmīga. Ilgstoši nespējot pieņemt politiskus lēmumus, Latvija e-rēķinu izplatības ziņā šobrīd atpaliek no citām Eiropas valstīm. Vēl arvien esam iesprūduši papīra un PDF rēķinu slazdos, kamēr Eiropā un tuvākajās kaimiņvalstīs plaši tiek izmantoti rēķini, kuru datus nolasa speciāli izveidotas programmatūras.

Raugoties Eiropas mērogā, Latvijai būtu nepieciešams pieņemt atbilstošus valstiskus lēmumus, kas motivētu uzņēmējus arvien mazāk izmantot rēķinus papīra un PDF formātā. Pagaidām gan jūtama tendence, ka vidējie un lielie uzņēmumi rosina un motivē savus klientus, sadarbības partnerus sākt lietot e-rēķinus. Vēlme pēc laika un naudas ietaupījuma, kā arī rūpes par vides saudzēšanu ir acīmredzamas, taču trūkst kompleksa risinājuma.

"Omniva Latvija" infoloģistikas vadītājs: “Papīra un PDF rēķinu administrēšanas lielākais trūkums ir tam nepieciešamais laika resurss, kas vienlaikus nozīmē ar finanšu patēriņu. Darbības, kas saistās ar 1 papīra vai PDF rēķina apstrādi, sākot ar tā ienākšanu e-pastā līdz arhivēšanai un kļūdu labošanai, vidēji aizņem 39 minūtes, taču e-rēķinu gadījumā – tikai 9 minūtes. Tādējādi darba efektivitāte var tikt palielināta pat vairāk nekā 4 reizes un gadījumos, kad uzņēmumiem jāapkalpo liels rēķinu daudzumu, tā var ietaupīt desmitiem un pat simtiem darba stundu. Laiks ir nauda, bet e-rēķini ir iespēja ikvienam – lielam, vidējam vai mazam uzņēmumam – ievērojami efektivizēt savu grāmatvedību.Laiks800x500.png

Kāpēc nepieciešams e-rēķinu operators un kā tas spēj efektivizēt uzņēmuma darbību?

Ja uzņēmumā regulāri ir jāizraksta un jānosūta rēķini klientiem, tā vietā, lai investētu rēķinu sistēmas izstrādē un  apkalpošanā, ir vērts rūpīgi izsvērt ilgtermiņa finansiāli izdevīgākos risinājumus. "Omniva" E-rēķinu centrs ilgtermiņā nodrošinās iespēju apstrādāt visus uzņēmuma ienākošos un izejošos rēķinus vienotā sistēmā, apstrādāt tos automātiski un arhivēt atbilstoši nepieciešamībai.

"Omniva" E-rēķinu centrs uzņēmumam palīdzēs:

  • ātri un vienkārši sagatavot e-rēķinus un veikt automatizētu informācijas apmaiņu starp iesaistītajām pusēm;
  • nosūtīt tos uz internetbanku, e-pastu un citiem izplatīšanas kanāliem;
  • automatizēt izejošo un ienākošo rēķinu arhivēšanu;
  • izmantojot sagatavotos e-rēķinus, sagatavot dažādas atskaites.

Pateicoties "Omniva" E-rēķinu centra pakalpojumiem, ikvienam uzņēmumam ir iespēja kļūt daudz efektīvākam – rēķinu apmaiņa notiek ātrāk, samazinās manuālā darba apjoms un rēķinus digitālajā arhīvā var vienkārši sameklēt.

dators800x800.png

Papildu priekšrocības "Omniva" e-rēķiniem:

  • rēķinus var apstiprināt ar datora vai viedtālruņa palīdzību visā pasaulē;
  • pieejams pārskats par to, kurš rēķins ir palicis neapstiprināts;
  • samazinās viltotu rēķinu saņemšanas iespējas;
  • nerodas kavējuma maksu risks.

3 iemesli, kādēļ dot priekšroku tieši "Omniva" E-rēķinu centram

  • "Omniva" ir 10 gadu ilga pieredze Eiropā, un darbs pie pakalpojumu attīstības notiek nepārtraukti. Šobrīd E-rēķinu centru dienā izmanto ap 25 tūkstoši lietotāju Baltijas valstīs un Eiropā, un gadā vidēji tiek apstrādāti ap15 miljoni rēķini. Pakalpojumi nemitīgi tiek pilnveidoti, tādējādi nodrošinot mūsdienu biznesa vides prasībām atbilstošākos risinājumus. Piemēram, "Omniva" E-rēķinu centra pakalpojumi ir viedierīcēm draudzīgi, tādēļ apstiprināt rēķinus un iesniegt pārskatus par izmaksām var arī no viedtālruņa. Tāpat komercdarbības analīzes nolūkiem, lai klients saņemtu vairāk informācijas, no rēķina tiek digitalizēts vairāk rindu nekā piedāvā citi operatori.
  • "Omniva" komandā strādā savas jomas eksperti, kuri spēj ātri rast nepieciešamos risinājumus. Komanda vienmēr ir gatava sniegt kvalitatīvu atbalstu, lai padarītu e–rēķinu apstrādes pakalpojuma izmantošanu maksimāli ērtu un vienkāršu.
  • Finanšu procesu automatizēšana nodrošina precīzākas naudas plūsmas prognozēšanas iespējas. Tas  ļauj uzņēmumiem labāk pārvaldīt savas finanses un palīdz pieņemt pareizos lēmumus savā uzņēmējdarbībā. Mums ir tūkstošiem klientu un aptuveni 30 000 lietotāju, kas izmanto mūsu pakalpojumus ik dienu. "Omniva" ir viens no lielākajiem e-rēķinu operatoriem Baltijā, un mēs šobrīd piedzīvojam izaugsmi par 40% gadā.

Vairāk informācijas par "Omniva" e–rēķinu pakalpojumiem Jūs varat atrast ŠEIT.

Sazinieties ar mums!

E-pasts: ild@omniva.lv

Tālr.nr.: +371 204 02424

LinkedIn