Ziedošs un košs pie lasītājiem dodas jaunākais “iFinanses” numurs, kurā, kā jau ierasts, atradīsiet daudzus noderīgus rakstus par finansēm un grāmatvedību.

Numura intervija šomēnes ar Konkurences padomes priekšsēdētāju Skaidrīti Ābramu – par jaunākajām izmaiņām Konkurences likumā un citiem aktuāliem jautājumiem. Savukārt ekonomikas tēmas raksts par jauno Latvijas budžetu, ko jau paspēts nodēvēt par “tehnisko budžetu”.

Aktuāls un “karsts” ir Leldes Lejas raksts par darbinieku iespējām prognozēt savu neapliekamo minimumu. Šogad daudzi nodokļu maksātāji, sagatavojot gada ienākumu deklarācijas par 2018.gadu, ieraudzīja, ka ir valstij parādā iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas radies pārāk liela prognozētā mēneša neapliekamā minimuma dēļ. Šobrīd veikti grozījumi normatīvajos aktos. Vai problēma ir atrisināta?

Savukārt Matīss Kodoliņš, kā jau ierasts, jautājumiem pieiet analītiski, šoreiz viņš analizē pretrunas UIN deklarācijas sagatavošanā. 2018.gada sākumā tika izdoti noteikumi par UIN deklarācijā iekļaujamo informāciju. Kā zināms, noteikumos nav sniegts deklarācijas veidlapas paraugs, un to izstrādāja Valsts ieņēmumu dienests. Pašlaik, ka deklarācija ir spēkā jau gandrīz gadu, ir novērotas reālas iestādes pieļautās kļūdas gan attiecībā uz metodisko materiālu izstrādi, gan pašā deklarācijā iekļautajiem aprēķiniem. 

Tuvojas izbraukuma tirdzniecības sezona, kad tirdziņos un uz ielām atkal būs nopērkams saldējums, čaklu rokdarbnieku darinājumi un citi labumi. Skaidrs, ka ne visiem pārdevējiem ir iespēja un nepieciešamība iegādāties kases aparātus, tāpēc dažkārt pietiek ar stingrās uzskaites kvītīm. Kā ar tām apieties? Skaidro Aivars Ludboržs. 

Bet lasītājiem labi zināmais Māris Linga sniedz atbildi uz interesantu lasītāja jautājumu: Prēmijas saņemšanas brīdis ir viens no ikviena darbinieka mīļākajiem gadalaikiem. Darba devējam gan šajā brīdī ir jāizvērtē ne tikai kolēģu nopelni un sasniegumi, bet arī jādomā par riskiem, kādus šie maksājumi var atstāt uz vidējās izpeļņas aprēķiniem.

Šos un daudzus citus aktuālus rakstus lasiet jaunākajā numurā!