No šī gada 1.oktobra, Finanšu nozares asociācijas vadītāja amatā stāsies Uldis Cērps, kurš ir atzīts starptautiska mēroga finanšu eksperts un ar plašu pieredzi pasaules finanšu un banku sektorā, informē Finanšu nozares asociācija.

Uldim Cērpam ir 30 gadu profesionāla pieredze finanšu nozarē. Viņš bija pirmais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs un vadīja to 8 gadus, kopš iestādes dibināšanas 2000.gadā. No 2008. līdz 2017.gadam viņš strādājis Zviedrijas Finanšu uzraudzības iestādē “Finansinspektionen”, kur bijis tās vadības grupas loceklis un vadīja banku uzraudzības departamentu. Uldis Cērps ir pārstāvējis Zviedrijas Finanšu inspekciju Bāzeles banku uzraudzības komitejā un Eiropas banku iestādē, kur vadījis arī vairākas starptautiskas darba grupas, viņš aktīvi darbojies arī  Finanšu stabilitātes padomē (Financial Stability Board) un 6 gadus bijis iesaistīts Eiropas investīciju bankas Audita komitejā. Līdzšinējā Ulda Cērpa darba vieta ir Centrālā banka Apvienotos Arābu Emirātos, kur viņš ir prezidenta padomnieks.

Uldis Cērps Finanšu nozares asociācijas vadību pārņems no līdzšinējās valdes priekšsēdētājas Sanitas Bajāres, kura organizāciju vada kopš 2019. gada. Finanšu nozares asociācijas valdē nemainīgi turpina darbu valdes loceklis Jānis Brazovskis.