Kompānija Montonio, kas piedāvā maksājumu risinājumus e-komercijai, nepilna pusgada laikā piesaistījusi 1300 klientu visā Baltijā, kļūstot par vienu no visstraujāk augošajiem fintech uzņēmumiem reģionā. 2,5 milj. eiro piesaistītais riska kapitāla finansējums ļaus turpināt straujo attīstību, paplašinot piedāvāto pakalpojumu klāstu.

E-komercija visā pasaulē beidzamajā laikā ir attīstījusies ļoti strauji, šobrīd vairāk nekā 80% Baltijas valstu iedzīvotāji izmanto iespēju veikt norēķinus par precēm tiešsaistē. Latvija kopumā digitalizācijas jomā ir attīstījusies strauji, elektroniskie paraksti un dokumenti jau kļuvuši par ikdienu, tāpēc aktuāls ir arī tiešsaistes norēķinu jautājums. Te talkā nāk Montonio!

Iespēja samazināt izmaksas

Montonio strādā pēc vienas pieturas aģentūras principa, nodrošinot interneta veikalu īpašniekiem iespēju vienuviet saņemt visu nepieciešamo e-maksājumu nodrošināšanai. Pozitīvi, ka ar Montonio risinājumu palīdzību iespējams arī 10 līdz pat 40 reizes samazināt izmaksas, salīdzinot ar tādiem pazīstamiem e-maksājumu milžiem kā “MakeCommerce”, “Paysera” vai “Everypay”. To jau šobrīd atzinīgi novērtējuši vairāki Latvijas e-komercijas uzņēmumi, piemēram, “iDeal”, “Elisa” un citi.

Viegli lietojamas un drošas sistēmas

Pakalpojums ļauj e-komercijas veikaliem saņemt maksājumus no Baltijas bankām ar vienkāršu integrāciju. Uzņēmums ir izstrādājis viegli lietojamus spraudņus populārākajām e-komercijas platformām, kas nepieciešamības gadījumā tiek pielāgoti konkrētā veikala specifikai.

Vēl viena uzņēmuma prioritāte ir maksājumu drošība. Montonio ir visas nepieciešamās licences un kontrolējošo iestāžu izsniegtie atzinumi. Kā zināms, bankas visā pasaulē maksājumu drošībai pievērš vislielāko uzmanību, tieši tāpēc – ja uzticaties savai bankai, varat uzticēties arī Montonio.

montonio.jpg

Attīstība turpinās

Papildus maksājumu produktam, kas jau ir pieejams Latvijas tirgū, uzņēmums plāno tuvākajā laikā Latvijas tirgū ieviest savu unikālo “nopirkt tagad maksā vēlāk” produktu, kas ļauj klientam saņemt kredītu piedāvājumus no vairākiem aizdevējiem uzreiz, salīdzināt tos un izvēlēties piemērotāko.

Nozīmīgs solis attīstībā noteikti ir nesen piesaistītais 2,5 milj. eiro finansējums, kurā savu artavu bija gatavi ielikt ASV, Polijas un citu valstu uzņēmēji, arī biznesa eņģeļi, piemēram, “Bolt” vadītāji Markuss Vilings un Jevgeņijs Kabanovs, kā arī bijušie “Wise” un “Pipedrive” vadītāji. Montonio īsā laikā ir kļuvis par e-komercijas kases pakalpojumu sniedzēju tirgus līderi reģionā. Es būtu pārsteigts, ja tas nekļūtu par jauno tiešsaistes maksājumu un BNPL standartu Eiropā,” saka “Bolt” izpilddirektors Markus Villigs. Investīcijas tiks izmantotas jaunu produktu izstrādei to esošajos tirgos, kā arī paplašināšanai jaunos tirgos.