Pieaugošais pieprasījums pēc dažādiem finanšu pakalpojumiem nepārprotami liecina par ekonomikas izaugsmi un potenciālu gan Baltijas valstīs kopumā, gan Latvijā. Viens no jaunumiem šajā nozarē, kas par spīti pandēmijas radītajām pārmaiņām ekonomikā un sabiedrībā turpina ieinteresēt arvien vairāk cilvēkus ir pūļa finansējums uzņēmējdarbības iecerēm un pat iespaidīgu nekustamo īpašumu projektu attīstīšanai.

Ko piedāvā pūļa finansējuma platformas, kas ir to lietotāji un kāpēc?

logo.gif

Kā jau liecina pats nosaukums pūļa finansējums, tajā iesaistīti vairāki cilvēki. Galvenie procesa dalībnieki, bez kurām šāda veida darījums nebūtu iespējams ir aizņēmējs, investori un platforma, kas šīs abas puses saved kopā. Investori, nepārprotami, iesaistās šāda veida darījumā, lai gūtu peļņu no saviem ieguldījumiem, taču uzņēmēja galvenie ieguvumi ir ātrs finansējums ar elastīgiem nosacījumiem un teju neticami zemu birokrātisko slogu.

Lai gan dažādas platformas piedāvā dažādus nosacījumus gan aizņēmējiem, gan investoriem, par drošāko modeli alternatīvām investīcijām pamatoti uzskatīt tās, kurās iespējams ieguldīt nodrošinātos aizdevumos. Viena no straujāk augošajām platformām tieši nodrošinātu aizdevumu sektorā ir 2013. gadā Igaunijā dibinātais "EstateGuru", kas aktīvi piedāvā aizdevumus pret nekustamo īpašumu ķīlu uzņēmējiem, piesaistot finansējumu no vairāk kā 60 000 investoriem visā pasaulē. 

Pūļa finansējuma platformas lauž gadiem veidojušos stereotipus par to, ka ieguldīt nekustamajā īpašumā var tikai nozares speciālisti un cilvēki, kam pieejami ievērojami brīvie finanšu līdzekļi – "EstateGuru" platformā par investoru var kļūt ikviena fiziska vai juridiska persona un ieguldot projektos, kas nodrošināti ar nekustamo īpašumu, gūt ievērojamu peļņu, kā arī veidot diversificētu investīciju portfeli sākot no 50 eiro un izvēloties starp projektiem Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Vācijā, Zviedrijā, Somijā un Portugālē nemaz neizejot no mājas.

__________________________________________________________________________

ALeksandrs_circle.png

EstateGuru vadītājs Latvijā
Aleksandrs Mežapuķe

“Mūsu uzņēmumā strādā nozares profesionāļi, kuru uzdevums ir veikt rūpīgu projektu izpēti, pirms piedāvāt ieguldījumu iespējas investoriem, tādējādi nodrošinot ne tikai pievilcīgu vidējo vēsturisko peļņu 11% apmērā, bet arī ieguldījumu drošību – pilnīgi visas investīcijas platformā ir nodrošinātas ar nekustamā īpašuma ķīlu.”

_____________________________________________________________________

Investējot jāizvērtē ne tikai potenciālā peļņa, bet arī iespējas samazināt risku, kas neizbēgami saistās ar jebkuru finanšu ieguldījumu. Visefektīvāk tas iespējams tieši ar diversifikāciju. Pat ja vēlies ieguldīt 1000 eiro, iespējams sadalīt šo ieguldījumu vairākos mazākos, izvēloties investēt projektos ar atšķirīgiem nodrošinājuma īpašumiem dažādās valstīs, tādējādi pasargājot sevi ne tikai no iespējamām pārmaiņām kādā no īpašumu segmentiem, bet arī  ekonomiskās situācijas izmaiņām valstī.

Kā uzņēmējam, tā arī investoram ir svarīgi neapjukt plašajā piedāvājumā un izvēlēties savām nepieciešamībām izdevīgāko biznesa partneri, šajā gadījumā pūļa finansēšanas platformu, kas rūpētos ne vien par investīciju iespēju pieejamību, bet arī par ieguldītāju drošību, tieši šis viens no galvenajiem faktoriem, kāpēc ieguldījumu ar platformas starpniecību ir ērti – investoram nav jāuztraucas par sava ieguldījuma izlietojumu un jānodrošina procesa kontrole pār projekta virzību, to visu paveic platformas speciālisti.

Estateguru.lv