Saeima otrajā lasījumā pieņēma likumprojektu, kas paredz rīkot čeku loteriju. Pircēji par saņemto pakalpojumu vai iegādāto preci pieprasot kases čeku, kvīti vai biļeti varēs ar šo čeku piedalīties Valsts ieņēmumu dienesta (VID) organizētajā loterijā un laimēt balvu, informē Saeimas Preses dienests.

Plānots, ka iedzīvotāji loterijā varēs piedalīties neierobežotu reižu skaitu, īpašā vietnē – cekuloterija.lv – reģistrējot pirkumu čekus, kuru vērtība ir vismaz 5 EUR. Loterijā ar čeku par tabakas, alkohola un enerģijas dzērienu iegādi nevarēs piedalīties nepilngadīgas personas.  

Loterijai paredzēta mēneša un gada izloze. Mēneša izlozē varēs laimēt 1 naudas balvu 10 000 EUR apmērā, 3 balvas 5000 EUR un 50 naudas balvas 100 EUR apmērā. 

Gada izlozē būs iespēja laimēt 1 balvu 20 000 EUR apmērā, 4 balvas 10 000 EUR un 5 balvas 2000 EUR apmērā. Tajā piedalīsies ikmēneša loterijās īpaši izlozētie 10 nelaimējušie čeki.  

Līdzās naudas balvām iedzīvotājiem loterijā būs iespēja saņemt arī papildu balvas, kuras varētu sarūpēt atsevišķu nozaru uzņēmumi, kas ir Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki. 

Čekus loterijai varēs reģistrēt, sākot ar nākamā gada 1.jūliju, kad regulējums stāsies spēkā. Ņemot vērā, ka 1.darbības gads būs vien puse no kalendārā gada, tad 1.gada izlozē, kas norisināsies 2020.gada janvārī, varēs laimēt 1 naudas balvu 10 000 EUR apmērā, 4 balvas 5000 EUR un 5 naudas balvas 1000 EUR apmērā.  

Loteriju organizēs VID, savukārt rezultātu publiskošanu plānots uzticēt valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Loto”. Likumprojekts paredz, ka loterijā nedrīkstēs piedalīties VID un loterijas pakalpojuma sniedzēja darbinieki.