Valsts ieņēmumu dienests informē par 2024.gada septembrī veiktajiem grozījumiem normatīvajos aktos nodokļu administrēšanā, kā arī sniedz īsu skaidrojumu.

Normatīvā akta nosaukums

Komentārs/skaidrojums

Pieņemšanas datums

Spēkā stāšanās datums

Grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr.52 “Elektroenerģijas nodokļa atbrīvojumu piemērošanas kārtība”

Grozījumi attiecas uz elektroenerģijas nodokļa maksātājiem, kas veic no elektroenerģijas nodokļa atbrīvotās elektroenerģijas piegādi/tirdzniecību elektroenerģijas galalietotājiem. Sistēmas operators elektroenerģijas tirgotājam/piegādātājam sniedz informāciju tikai par patērētās elektroenerģijas daudzumu, kas ir piegādāta Elektroenerģijas nodokļa likuma 6.panta 2., 3. un 5.daļā noteiktiem izmantošanas mērķiem. Nodokļa maksātājs, kas piegādā elektroenerģiju galalietotājam, uz kuru ir attiecināms elektroenerģijas nodokļa atbrīvojums, vienojas ar galalietotāju par informācijas saņemšanu, kurā tiek norādīta piegādātās elektroenerģijas atbilstība kādai elektroenerģijas nodokļa atbrīvojuma kategorijai, kā arī par saņemtās informācijas formu un biežumu.

17.09.2024.

21.09.2024.

Grozījumi MK noteikumos Nr.487 “Atbalsta noteikumi Covid-19 krīzes skartajiem sabiedriskās ēdināšanas nozares komersantiem zaudējumu kompensēšanai”

Ar grozījumiem tiek precizēti atbalsta kvalificēšanās kritēriji un atbalsta aprēķini, atbilstoši Eiropas Komisijas (EK) 2024.gada 22.jūlija lēmumam SA.109275 par kompensācijas Covid-19 krīžu skartajiem ēdināšanas nozares uzņēmumiem atbalsta saderību ar Eiropas Savienības (ES) iekšējo tirgu.

MK noteikumi Nr.487 stājas spēkā nākamajā dienā pēc tam, kad oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” publicēts paziņojums par to, ka EK pieņēmusi lēmumu par šajos noteikumos ietvertā atbalsta saderību ar ES iekšējo tirgu.

24.09.2024.

01.10.2024.