2021. gada 18. martā Saeimā ir pieņemti grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā (Covid-19 likums), paredzot izmaiņas azartspēļu nodokļa aprēķināšanā ārkārtējās situācijas laikā, kurā ir noteikts aizliegums organizēt azartspēles azartspēļu organizēšanas vietās – spēļu zālēs un kazino, informē Valsts ieņēmumu dienests.

Lai piemērotu Covid-19 likuma 8.pantā paredzētās izmaiņas azartspēļu nodokļa aprēķināšanā 2020. gadā, azartspēļu organizētājs var iesniegt Valsts ieņēmumu dienestam precizētu pārskatu par aprēķināto azartspēļu nodokli par 2020. gada martu, jūniju un novembri.

Covid-19 likumā noteikts, ka:

  • tā kā azartspēļu organizētājs azartspēļu nodokli maksāja arī par tām dienām, kad azartspēļu organizēšana azartspēļu organizēšanas vietās bija aizliegta, lai gan šajā laikā azartspēļu organizētājam nebija iespējas gūt ieņēmumus no konkrētās azartspēles organizēšanas, tādēļ ārkārtējās situācijas laikā tiek paredzēta iespēja azartspēļu nodokli maksāt tikai par tām mēneša dienām, kurās azartspēļu organizētāji drīkstēja organizēt konkrētās azartspēles (8.1pants);
  • pārejas noteikumu 14. punktā paredzēta 8.1panta piemērošana ārkārtējās situācijas laikā, attiecinot to arī uz pirmo ārkārtējās situācijas laiku un mēnesi, kurā sākās otrā ārkārtējā situācija. Tādējādi azartspēļu nodokli par 2020. gada martu, jūniju, novembri un 2021. gada mēnesi, kad tiks atcelts aizliegums organizēt azartspēles azartspēļu organizēšanas vietās, var rēķināt pa dienām.