Valsts ieņēmumu dienests (VID) līdz 01.05.2018. neveiks nodokļu kontroles pasākumus 2574 nodokļu maksātājiem, kas 2016.gadā veikuši būtiskas iemaksas valsts budžetā, informē VID.

2104 uzņēmumi šādas pateicības saņem atkārtoti, bet 470 - pirmo reizi.

VID regulāri izvērtē nodokļu saistību izpildi valstī. Veicot šo uzdevumu, jau 4.gadu VID izveidojis uzņēmumu, kuru veiktās nodokļu iemaksas budžetā iepriekšējā kalendāra gadā pārsniedza 100 000 EUR, sarakstu. Šajā sarakstā nav iekļauti uzņēmumi, kuru darba ņēmējiem aprēķinātā vidējā darba samaksa ir mazāka par 70% no vidējās darba samaksas valstī un kuriem par pēdējiem 2 gadiem iesniegtajos gada pārskatos peļņas vai zaudējumu aprēķinā ir uzrādīti zaudējumi (pēc nodokļiem).

Šajā sarakstā nav iekļauti arī uzņēmumi, kam aktuālais nodokļu parāds ir lielāks par 10 000 EUR, kā arī tie, kam VID veiktās riska analīzes rezultātā ir konstatēti būtiski nodokļu nenomaksas riski vai arī būtiski riski akcīzes vai muitas jomā.

VID arī turpmāk ik gadu novērtēs nodokļu saistību izpildi un samaksāto nodokļu apjomu iepriekšējā gadā, lai pateiktos nodokļu maksātājiem, kas godprātīgi pilda likumos noteiktās nodokļu saistības un veic būtiskus nodokļu maksājumus budžetā.