Vai braukt ar automašīnu vairs nav tik izdevīgi un esi pieņēmis lēmumu dzīvot bez tās? Apsveicam! Automašīna ir labs risinājums, lai nokļūtu no vienas vietas otrā, taču tās uzturēšana labā tehniskajā un vizuālajā stāvoklī prasa lielus izdevumus. Tā ir izdevīga līdz brīdim, kad pienāk laiks to remontēt. Bieži vien izmaksas ir tik lielas un negaidītas, ka ātrie kredīti internetā ir vienīgais risinājums, kā tās nosegt. Izvēloties citas pārvietošanās alternatīvas, tu iegūsi veselīgāku dzīvesveidu, izvairīsies no agresijas satiksmes sastrēgumu laikā, kā arī samazināsi savus izdevumus mēneša un gada griezumā.

Izvēlies velosipēdu

Ņemot vērā plašo velosipēdu ražošanas tirgu, rūpīgi izvēlies savām vēlmēm atbilstošu velosipēdu. Izvēloties īsto modeli, apsver savu pārvietošanās attālumu un reljefu, pa kādu tu pārvietosies. Lai velosipēds kalpotu ilgus gadus, sākotnēji ir jāveic lielas investīcijas, bet, domājot ilgtermiņā, ieguldītā nauda atmaksājas līdz pēdējam centam. Tāpat kā automašīnas, arī velosipēds ir jāuztur tehniski labā stāvoklī. Pirms iegādājies izraudzīto velosipēdu, vienmēr noskaidro visu informāciju par nepieciešamajiem pasākumiem, kā būtu jākopj savs braucamrīks. Pirms braukšanas pārliecinies, vai tam nav vizuāli vai tehniski bojājumi: mīkstas riepas, traucēta bremžu sistēmas darbība, vaļīgas skrūves u.tml.

Izvēlies sabiedrisko transportu

Uzzini savas pilsētas sabiedrisko transportu maršrutus un izplāno savu ceļu līdz nepieciešamajam galamērķim. Katrā pilsētā ir pieejamas mēnešbiļetes, kuras var iegādāties par izdevīgāku cenu. Summu, ko izmantosi, lai iegādātos mēnešbiļeti, tu, visticamāk, izlietotu vienas nedēļas laikā, iegādājoties degvielu savai automašīnai. Rēķinies, ka, tāpat kā braucot ar personīgo automašīnu, sabiedriskais transports var nokļūt satiksmes sastrēgumos, tāpēc pārvietošanās laiks ir jāizplāno ar rezervi. Izmantojot sabiedrisko transportu, tev ir laiks pašam sev – palasi grāmatu, klausies savu mūziku vai iemīļoto radio pārraidi. Bet atceries būt pieklājīgs un netraucēt citiem pasažieriem ar skaļas mūzikas klausīšanos vai ilgām telefona sarunām. Arī tad, kad neesi pie transportlīdzekļa stūres, ir jāievēro labas uzvedības manieres.

Izvēlies braukt ar vilcienu

Ja tev ir nepieciešams veikt garākus pārbraucienus, izvēlies vilcienu sniegtos pakalpojumus. Salīdzinājumā ar starppilsētu autobusiem, tie ir ātrāki un ietilpīgāki. Piektdienu vakaros tev nebūs jāgaida garās automašīnu rindās, lai tiktu ārā no pilsētas centra. Ir svarīgi iepriekš izpētīt vilcienu pieturvietas, jo nereti tās nav pašā pilsētas centrā. Tāpat kā jebkurā citā sabiedriskajā transportā, kurā neatrodies pie transportlīdzekļa stūres, tev nav jāuztraucas par satiksmi – tu vari brīvi lasīt žurnālu un klausīties savā mūzikas atskaņotājā savas iecienītākās dziesmas. Izbaudi braucienu, vērojot skatus, kas paveras aiz loga, jo, esot pie sava transportlīdzekļa stūres, šādas ainas paslīd garām nepamanītas.

Izvēlies doties ar kājām

Pastaigas veselības ziņā nav salīdzināmas ar citiem pārvietošanās līdzekļiem. Ekonomiskā ziņā tās ļauj ietaupīt naudu uz degvielas, autostāvvietu un apdrošināšanas rēķina. Pastaigas uzlabo tavu, kā arī apkārtējās vides veselību. Ir situācijas, kad ejot ar kājām cilvēki paredzētajā galamērķī nokļūst ātrāk nekā braucot ar kādu transporta līdzekli. Apsver iespēju dzīvot tuvāk darba vietai, lai nebūtu nepieciešamība mērot lielus attālumus. Tā tu ietaupīsi gan laiku, gan naudu. Dodoties pastaigā, ir lietderīgi ņemt līdzi mugursomu ar dažām svarīgām lietām. Vienmēr turi somā ūdens pudeli vai nedaudz sīknaudas, par kuru nepieciešamības gadījumā iepirkties veikalā. Ja esi apsvēris domu doties uz darbu ar kājām, glabā darba vietā rezerves apģērbu gadījumiem, kad rodas slikti laika apstākļi. Pastaigas ir lielisks veids, kā apdomāt savas dzīves mērķus un ambīcijas. Svaigs gaiss, kā saka, attīra prātu un izkliedē negatīvas domas. Vai prāts tev pastāvīgi atgādina, ka tev ir ātrais kredīts ar sliktu kredītvēsturi? Dodies mierīgā pastaigā un apdomā, kā to atmaksāt.