Jau trešo gadu žurnāls “iFinanses” organizēja vērienīgāko pasākumu grāmatvežiem, kurā šīs profesijas lietpratēji mērojās spēkiem, lai kļūtu par čempioniem. Šogad 29. augusta rītā 22 grāmatvežu komandas tikās “Grāmatvežu čempionāta 2024” startā “iFinanses” mājvietā, lai pierādītu savas spējas.

Kā ierasts, netika pārbaudītas grāmatvežu profesionālās prasmes, bet gan īpašības, kas viņus padara par vislabākajiem savā jomā. Šogad piecos uzdevumos tika pārbaudīta grāmatvežu radošā domāšana, sadarbības prasmes, spēja apstrādāt liela apjoma informāciju, koncentrēšanās spējas, stratēģiskā domāšana un citas prasmes, kuras čempionāta dalībnieki devās pārbaudīt pie sadarbības partneriem.

“Jumis Pro” komandas uzņēma savās jaunajās biroja telpās un izaicināja uzdevumā “Atvaļinājumu kalendārs”, kura laikā dalībnieki aprēķināja atvaļinājumu savam ļoti aizņemtajam vadītājam. Pie “Elva Baltic” dalībnieki devās, lai, izmantojot sadarbības prasmes, rekonstruētu vērtīgu īpašumu. “Bonusu karte” sūtīja dalībniekus nelielā komandējumā, pirms kura bija jāizstrādā stratēģija un jāsadala pienākumi. Valsts ieņēmuma dienesta telpās komandas centās atšķirt īstu naudu no viltotas, savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā – kļuva par izmeklētājiem, lai šķetinātu dāsno ziedotāju mistēriju. Visas dienas garumā “Zaļā josta” parūpējās par jautru noskaņojumu foto kastē un pusdienām čempionāta dalībniekiem.

Pēc notikumiem pilnas dienas komandas atkal tikās “iFinanses” mājvietā, kur tika noskaidroti čempionāta galveno balvu ieguvēji.

“Grāmatvežu čempionātā 2024” 1.vietu ieguva SIA “Bucher Municipal” komanda “BUCHER ķirši” komandas kapteines Tatjanas Fevraļovas vadībā. Uzvarētāju komanda ieguva čempionu titulu un kausu, kā arī galveno balvu no “Izdevniecības iŽurnāli” 500 eiro vērtībā un iespēju vakariņot “Lapsas mājā” 200 eiro vērtībā. 2.vietā ierindojās kapteines Dainas Baranovskas komanda "ELVA" no SIA “Elva Baltic”, kuri saņēma balvu no pasākuma lieldrauga "Jumis Pro", bet 3.vietu ieņēma SIA “KAMELOTA” komanda “H.I.P.” komandas kapteines Kristīnes Mičules vadībā un ieguva balvu no atbalstītāja "Elva Baltic".

Sakām lielu paldies visiem drosmīgajiem čempionāta dalībniekiem par aizrautību un cīņassparu, un gaidām jau nākamo tikšanos 2025.gadā!

“Grāmatvežu čempionātu 2024” organizē interneta žurnāls “iFinanses” ar lieldraugu “Jumis Pro”. Pasākumu atbalsta “Elva Baltic”, “Bonusu karte”, “Zaļā josta” Valsts ieņēmumu dienests, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.