2024.gada 8.oktobrī Ministru kabinets izskatīja grozījumus likumā “Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli”. Grozījumi paredz no 2025.gada paaugstināt izložu nodokļa likmi līdz 15% apmēram un paaugstināt azartspēļu nodevu par azartspēļu organizēšanas licences pārreģistrāciju līdz 45 000 eiro par katru kārtējo gadu, informē Finanšu ministrija.

Savukārt no 2027.gada paredzēts paaugstināt azartspēļu nodokļa likmi ruletei un kāršu un kauliņu spēlei (par katru galdu) līdz 40 440 eiro par kalendāro gadu un paaugstināt azartspēļu nodokļa likmi azartspēļu automātiem (par katra azartspēļu automāta katru spēles vietu) līdz 7440 eiro par kalendāro gadu. Tāpat plānots paaugstināt azartspēļu nodokļa likmi veiksmes spēlei pa tālruni un totalizatoram un derībām līdz 18% apmēram, kā arī paaugstināt azartspēļu nodokļa likmi bingo līdz 12% apmēram. Azartspēļu nodokļa likmi plānots paaugstināt līdz 15% apmēram arī interaktīvajām azartspēlēm.

Tāpat valdība izskatīja grozījumus Azartspēļu un izložu likumā, kas paredz īstenot jaunus valsts mēroga izložu projektus, kas cita starpā ļaus palielināt valsts akciju sabiedrības “Latvijas Loto” valsts budžetā iemaksāto dividenžu apjomu 2025., 2026. un 2027.gadā, papildus nomaksājot uzņēmuma ienākuma nodokli no dividendēm saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Līdzekļus plānots novirzīt sabiedriskā labuma mērķim Kultūras ministrijas programmā “Kultūras mantojums”, lai atjaunotu nozīmīgus kultūras pieminekļus.

Grozījumi likumā “Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli” un grozījumi Azartspēļu un izložu likumā tiek virzīti likumprojekta “Par valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027.gadam” pavadošo likumprojektu paketē.