Priecājamies arī šogad būt ar jums kopā, esot ceļvedis grāmatvedības un nodokļu līkločos. Arī jaunākajā žurnālā varēsiet izlasīt daudz noderīgas un aktuālas informācijas.

Numura intervijā šoreiz, ņemot vērā aktuālās vēsmas mūsu valsts budžeta un valdības veidošanās situācijā, ar Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Mārtiņu Bondaru. Tiesa, pēc sarunas ir skaidrs, ka joprojām daudz kas nav skaidrs. Savukārt Ekonomikas rubrikā šomēnes analizējam, par ko liecina lielo tirdzniecības uzņēmumu ienākšana šķietami nelielajā Latvijas tirgū. Žurnālists Guntars Meluškāns secina, ka šī tendence apliecina, ka mūsu valsts ir investoriem pievilcīga, taču nekādas globālas pārmaiņas mūsu ekonomikai tā, visticamāk, neradīs.

Šis gads nodokļu jomā plaši izskan saistībā ar pārmaiņām sociālās apdrošināšanas jomā, tāpēc Anita Jakseboga rakstā apkopojusi būtiskāko informāciju par šābrīža realitāti šajā jomā.

2018.gada nogalē Valsts ieņēmumu dienests ir publiskojis trīs jaunas uzziņas par transportlīdzekļu nodokļu piemērošanu – uzskatījām to par pietiekami labu iemeslu, lai iedziļinātos šajā jautājumā. Dana Muceniece analizē uzziņas.

Laila Kelmere turpina rakstīt par budžeta iestāžu grāmatvedību – šoreiz par aktuālajiem jautājumiem budžeta ieņēmumu un izdevumu klasifikācijā. Savukārt, ņemot vērā, ka janvāris lielā daļā tirdzniecības uzņēmumu ir atlaižu laiks, Benita Kudore skaidro, kā grāmatot atlaides.

Tāpat arī janvārī spēkā stājas nomniekiem nozīmīgas izmaiņas grāmatvedībā – par tām plašāk Terēzes Labzovas rakstā, bet par Darba likuma jaunākajiem grozījumiem vairāk zina informēt Kaspars Rācenājs. Citā rakstā skaidrojam soli pa solim, kuriem Latvijas uzņēmumiem un kāda transfertcenu dokumentācija šobrīd ir jāgatavo.

Bez tam jaunākajā numurā uzzināsiet, kā zemnieku saimniecības īpašniekam pieņemt darbā sevi, tiesu praksi par papildu darba pārtraukšanas un par holdinga tiesībām uz priekšnodokli, kā arī mūsu jaunā autora Mārča Kārkliņā rakstā uzzināsiet aktuālu tēmu finanšu vadības jomā par pašizmaksas noteikšanas metodēm. Tradicionāli neizpaliek arī ekspertu atbilžu sadaļa un grāmatveža kalendārs 2019.gada janvārim.

Ja vēl neesi drukātā žurnāla abonents, jebkurā brīdī vari par tādu kļūt ŠEIT.