Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta sieviete par to, ka izvairījās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, ar ko nodarīja zaudējumus valstij 213 489 eiro apmērā, informē prokuratūra.

Saskaņā ar apsūdzību sieviete laika periodā no 2013.gada līdz 2016.gadam, būdama sabiedrības ar ierobežotu atbildību amatpersona, organizēja tās saimniecisko darbību un bija atbildīga par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) deklarāciju iesniegšanu, PVN un uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanu un iemaksāšanu valsts budžetā. Valsts ieņēmumu dienestā tika iesniegtas PVN deklarācijas par iepriekš minēto laika periodu, norādot faktiski nenotikušus darījumus starp sabiedrību un vairākiem citiem uzņēmumiem, tādējādi nelikumīgi palielināta sabiedrības atskaitāmā priekšnodokļa summa un nepamatoti samazināta budžetā maksājamā PVN summa. Rezultātā valstij nodarīts zaudējums vairāk nekā 213 tūkst. eiro apmērā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra vērš sabiedrības uzmanību uz to, ka nodokļu nomaksai ir obligāts raksturs, proti, iestājoties aprēķināto nodokļu nomaksas termiņam, personai ir pienākums samaksāt aprēķinātos nodokļus un nodevas pilnā apmērā, turklāt nodokļu nomaksai ir prioritāra nozīme.