Vai rēķina summa jānorāda ar vārdiem? Vai atvaļinājumu drīkst kompensēt ar naudu? Nomas un īres līgums – kāda atšķirība? Atbildes uz šiem un citiem uzņēmuma ikdienā būtiskiem jautājumiem atradīsiet jaunajā drukātā žurnāla “iFiT” numurā!

Izaicinājums radīt ko jaunu un noderīgu

Inovācijas ir ikviena uzņēmuma dzinējspēks ne tikai attīstības, bet arī dzīvotspējas virzienā. Nepietiek vien ar ideju un vēlēšanos to realizēt, lai process vainagotos ar veiksmīgu rezultātu. Sarunā ar SIA "Latvijas Mobilais Telefons" valdes locekli Ingmāru Pūķi mēģinājām rast atbildes, kā rīkoties, lai spēles kauliņi saliktos uzņēmuma veiksmes stāstā.

VID nodokļu maksātāju reitinga sistēma

Trīs pašreizējās Valsts ieņēmumu dienesta rīcībā esošās nodokļu maksātāju novērtējuma sistēmas, tostarp padziļinātās sadarbības programmu, no nākamā gada 1.janvāra plānots aizstāt ar nodokļu maksātāju reitinga sistēmu. Ko tas nozīmē nodokļu maksātājiem? Skaidro SIA “PricewaterhouseCoopers” Nodokļu nodaļas projektu vadītāja Īva Šaicāne.

"Iesmērē" preci - uzņemies atbildību!

Automašīnu pircējiem beidzot labas ziņas! Bieži ir dzirdēti stāsti, ka pavisam neilgi pēc lietotas automašīnas nopirkšanas, reizēm pat braucot no tirgus plača uz mājām, atklājas kādas problēmas. Pārdevējs plāta rokas, bet mašīna ir jāved uz remontu. Šādas situācijas, līdz ar jauno Senāta spriedumu, cerams, ka ir aiz muguras. Kopā ar SIA “ZAB WALLESS” asociēto partneri, zvērinātu advokātu Konstantīnu Teļakovu un SIA “ZAB WALLESS” jurista palīgu Kristeru Ģirtu Kroni izskatām, ko Senāta lēmums nozīmē pircējiem un pārdevējiem!

Nomas un īres līgums – kāda atšķirība?

Lai gan īre un noma ir kādas lietas lietošanas tiesību piešķiršana par maksu, tomēr abos gadījumos atšķiras minēto terminu nozīmes lietojums, proti, to nozīmes atšķirības vērojamas konkrēto lietu izmantojuma veidā. Plašāk par to Rīgas šķīrējtiesas priekšsēdētāja Jurija Ņikuļcova rakstā.

 PDF mistērijas

 PDF formāts datorlietotājiem ir pazīstams jau kopš laika, kad birojos masveidā sāka izmantot datorus. Šis formāts bija un ir ērts un samērā plaši izmantots, jo ir vienkāršs. Taču brīdī, kad mūsu dzīvē ne vien ienāca drošais e-paraksts, bet arī parādījās iespēja to izmantot dokumentu parakstīšanai ne vien eDoc, bet arī ASiC-E un PDF formātā, daudziem radās jautājumi, kas ir kas. Vai tas ir viens un tas pats PDF formāts vai dažādi, un kā ar drošību? Atbildes sniedz Rīgas Stradiņa un universitātes docente, organizāciju vadības un dokumentu pārvaldības speciāliste Dr.oec. Ieva Kalve.

Top vienlīdzīgas samaksas direktīva

2021.gada pavasarī Eiropas Komisija pieņēma priekšlikumu par jaunu direktīvu, lai ieviestu instrumentus, kas palīdzēs nodrošināt vienlīdzīgu samaksu sievietēm un vīriešiem. Dokumentā norādīts, ka Eiropas Savienībā sieviešu un vīriešu darba algas vidējā atšķirība saglabājas 14% apmērā. Kāda ir pašreizējā situācija vienlīdzīgas samaksas nodrošināšanā starp sievietēm un vīriešiem, skaidro juriste Olga Petrovska.

Šīs un citas tēmas lasiet “iFiT” maija numurā! Vairāk par abonēšanas iespējām sadaļā Abonēšana.