Ikvienam reģistrētam pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātājam ir tiesības atgūt ārvalstīs samaksāto nodokli par izdevumiem, kas radušies tā saimnieciskās darbības nodrošināšanai. Praksē gan novērojams, ka šī iespēja tiek izmantota reti, līdz ar to uzņēmumi zaudē citās valstīs samaksātā PVN naudu.

Praksē redzams, ka citās valstīs PVN galvenokārt tiek samaksāts par viesnīcu un ēdināšanas pakalpojumiem, dalības maksu konferencēs, semināros un izstādēs, sabiedriskā transporta un taksometru pakalpojumiem, kā arī izdevumiem, kas radušies, uzturot automašīnas (arī starptautiskos pārvadājumos izmantotās kravas automašīnas), piemēram, par degvielas un remonta pakalpojumiem.

PVN atmaksas pieteikumu par 2016.gadu Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iespējams iesniegt līdz šī gada 30.septembrim. Iesniedzot PVN atmaksas pieteikumu vēlāk, VID to noraidīs un PVN netiks atmaksāts.

PVN atmaksas pieteikumi ir iesniedzami gan Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, gan arī tā saucamajās trešajās valstīs samaksātā PVN atmaksai.