Lai uzlabotu darba laika uzskaites datu iesniegšanas kārtību un to precizitāti, 2024.gada 11.jūnijā pieņemti grozījumi Ministru noteikumos (MK) Nr.21 “Kārtība, kādā elektroniskās darba laika uzskaites sistēmas dati sniedzami iekļaušanai vienotajā elektroniskās darba laika uzskaites datubāzē, un prasības elektroniskās darba laika uzskaites sistēmas ārējai drošības pārbaudei un auditācijas pierakstiem”.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir konstatējis atsevišķus gadījumus, kad konkrēta būvobjekta elektroniskās darba laika uzskaites sistēmas dati netiek iekļauti Vienotās elektroniskās darba laika uzskaites datubāzēs īstajā būvlaukuma lietā. Tāpat ir konstatēti gadījumi, kad būvlaukums apvieno vairākas būvniecības lietas, savukārt elektroniskās darba laika uzskaites sistēmas dati par konkrēto “apvienoto” būvlaukumu tiek nodoti Vienotajās elektroniskās darba laika uzskaites datubāzēs, norādot tikai vienu no būvniecības lietām. MK noteikumu grozījumi ir izstrādāti, balstoties uz VID priekšlikumiem.

Noteikumos tiek precizēts, ka iesniedz elektroniskās darba laika uzskaites sistēmas datus iekļaušanai konkrētā vienotajā elektroniskās darba laika uzskaites datubāzē reģistrētā būvlaukumā, kurā norādītas visas attiecīgās būvniecības lietas.

Tāpat noteikts, ka būvniecības informācijas sistēmā reģistrē būvlaukumu vai papildina būvlaukumu, pievienojot tam būvniecības lietas (vienā būvlaukumā var būt vairākas būvniecības lietas), un ka elektroniskajā darba laika uzskaites sistēmā un Vienotajā elektroniskās darba laika uzskaites datubāzē jāreģistrē arī būvniecības lietas numurs.