Finanšu cikla fāzē, kad tirgū valda liela neskaidrība vai makroekonomiskie rādītāji liecina par recesiju, pieaug finanšu resursu pieejamās cenas starpība lielu un mazāku uzņēmumu starpā. Tāpēc šobrīd reversais faktorings ir īpaši aktuāls risinājums, lai stiprinātu piegādes ķēdes un uzlabotu finanšu rādītājus.

Lai gan līdz ar piedzīvoto viļņošanos ekonomikā daudziem uzņēmumiem Latvijā ir jāoptimizē sava darbība vai pat nākas to pārtraukt, vienlaikus ir tādi, kuri spēj pielāgoties pašreizējai situācijai un izmantot apstākļus, lai uzlabotu finansiālo situāciju. 

Uzņēmumi finansēt savu ikdienas darbību var ne tikai ar aizņēmumiem apgrozāmajiem līdzekļiem, bet arī ar faktoringa jeb rēķinu finansēšanas un reversā faktoringa palīdzību – gan pašu izrakstītos rēķinus, kad samaksa būtu jāgaida no pircēja, gan arī pārdevēja izrakstītos rēķinus, kas būtu jāapmaksā pašam uzņēmumam. Sāksim ar otro – reverso faktoringu. Risinājumu, kas nodrošina gan garākas dienas kreditoru rēķinu apmaksai, gan papildu ienākumus iegūtās iepirkumu atlaides veidā, gan papildu pozitīvu ietekmi uz uzņēmuma peļņas rādītājiem zemāka kredītriska un no tā izrietošo seku dēļ.