Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) metodiskajiem noteikumiem pārmaksas vienotajā nodokļu kontā ir jāuzrāda kā naudas līdzekļi. Lai to varētu izpildīt, lūdzu, nodrošināt, lai VID elektroniskās deklarēšanās sistēmā (EDS) ir redzami šī konta atlikumi un izmaiņas konkrētos datumos! Tāpat, lūdzu, nodrošināt VID EDS pārskatus par katru nodokli atsevišķi – līdzīgi, kā tas bija līdz vienotā konta ieviešanai, kur ieraksti ir sakārtoti secīgi pa datumiem!

VID EDS sadaļas “Maksājumi un nomaksas stāvoklis” apakšizvēlnē “Nomaksas stāvoklis” tiek attēloti vienotā nodokļu konta atlikumi jebkurā lietotāja norādītajā datumā.

Šobrīd izveidotās transakcijas nodokļu pārmaksai ir iekļautas VID EDS sadaļas “Maksājumi un nomaksas stāvoklis” apakšizvēlnes “Nomaksas stāvoklis” pārskatā “Transakciju pārskats (No 01.01.2021.)”. Pēc veiktās atlases periodā vai konkrētas deklarācijas VID EDS numura var atlasīt informāciju par summu un tās izmaiņām konkrētos datumos. PVN pārmaksas akceptēšanas datumu var noteikt, skatot kolonas “Notikums” informāciju “PVN apstiprināts samazinājums”.

Ierosinājums par atsevišķu pārskatu par katru nodokļa veida izveidi tiek izskatīts un tiek izvērtētas iespējas to īstenot.